Four rooms

Ani neviem koľký krát som si dnes večer pozrel na videu skvelý americký poviedkový film 4 izby. Vždy som sa náramne bavil, ale až dnes ma napadla, pre niekoho možno úplne hlúpa, paralela medzi štyrmi príbehmi odohrávajúcimi sa počas silvestrovskej noci v hoteli Monsinior a štyrmi príbehmi, ktoré sa odohrávali každučký večer v štyroch izbách svetových hotelov počas najväčšieho turné kapely, Devotional. Možno mnohí z vás tento film nedávno zhliadli v českej televízií, takže môžete porovnávať so mnou, a vyjadriť sa v diskusií.

Honeymoon suite: The missing ingredient

Šialený sabath sexi čarodejníc, ktoré sa snažia vyslobodiť ducha svojej bohyne zakliatej v novomanželskom apartmá mi neviem prečo, svojou atmosférou, pripomína pravidelné Davidove tajomné excesy vo svojej hotelovej izbe, do ktorej sa po každom koncerte schovával a len málo vyvolených malo šancu zažiť jej démonické čaro. Tanec vyvolávania duchov, zapálené sviečky, spájanie sa s inými svetmi ... to všetko, čo sa odohráva v tejto izbe, sa možno, čo je viac ako pravdepodobné, odohrávalo i v Davidovej izbe, i keď on svoje duchovno zdokonaľoval drogami a alkoholom. A nakoniec, téma sexu v tejto poviedke tiež korešponduje s Davidovým neviazaným životom v tomto období.

Room 404 - The Wrong man

"Pištolník" Zigfried patrí zrejme k typom, ktorí majú radi veci pod úplnou kontrolou, dokonca aj vlastnú ženu, ktorá mu nasadila parohy. Akoby som na jeho mieste videl Andyho počas amerického turné. Ako správny "manažér" kapely, ktorému boli zverené do rúk financie a marketing, tiež chce mať všetko pod kontrolou. Bohužiaľ, na tomto turné sa mu nič pod kontrolou udržať nepodarilo, a tak sa Andy topil v zúfalstve, ako Zigfried. Holá skutočnosť, ktorá Andymu začala otvárať oči ho priviedla až na pokraj nervového zrútenia, tak ako Zigfrieda, ktorý to však len "filmoval". Bohužiaľ Andy skončil na liečení. Možno niektorí z vás môžu oponovať, že Andy nie je žiaden drsňák, ale možno to neviete, ale v súkromnom živote je Andy odporný držgroš a komandátor.

Room 309 - The Misbehavers

Pán Dokonalý v podaní Antonia Banderasa vie vždy zapôsobiť svojim dokonalým tip-top výzorom a štýlom života. Žiadne škandály dokonalá súhra. Všetko musí byť v dokonalej symbióze a do detailu musí byť všetko pod kontrolou. To isté vyžaduje od svojej rodiny. Alan Wilder sa od p. Dokonalého príliš nelíši. Nikdy nič v kapele nenechal na náhodu. Všetko musel mať po hudobnej stránke pod kontrolou a ak niečo neznelo tak ako malo, nebol s tým spokojný. I keď to Martinovi a Andymu liezlo na nervy, tak ako aj deťom p. Dokonalého, predsa len mu môžu byť vďační za úspech a slávu.
A čo prečudesný pach v izbe? Ten by sa dal prirovnať k atmosfére v kapele, ktorá začala Alanovi prekážať. Nájdenú mŕtvolu pod matracom postele môže v tomto abstraktnom prirovnaní symbolizovať neskorší Alanov odchod z kapely.

Penthouse - The man from Hollywood

Najprominentnejšie apartmán si pre túto noc vybral hollywoodsky zbohatlík Chester Rushie, čo je samozrejme predzvesť večierku plného vyberaného alkoholu, i keď Chester pije iba vyberané šampanské - Crystal. Chester má dokonalý prehľad vo filmovej branži a tak ho kľudne môžeme prirovnať k Martinovi. Ten takisto celé noci zabíjal nudu vyberaným alkoholom a do rána poriadal vo svojej izbe hudobne "sessions", ktorých repertoár tvorila len vyberaná hudba, keďže je o Martinovi známe, že sa v hudbe naozaj vyzná. Chester je obklopený len "vyberanými" ľuďmi, Martin na turné nie je na tom inak. Tiež sa okolo neho motajú samí prominenti, hoci mu to nie je veľmi po chuti, tak ako aj Chesterovi. A ešte čosi majú títo dvaja spoločné. Nerobí im problém baviť sa s kýmkoľvek o čomkoľvek, samozrejme, keď majú tú správnu náladu podporovanú alkoholom.
Chester končí noc v nemocnici so zraneným priateľom, Martin jednu z nespočetných nocí strávil na policajnej stanici.

Spojítkom všetkých štyroch izieb je vo filme recepčný, nosič a obsluha v jednej osobe, pikolík Teodor, pardon, "vždy iba Teo!". Na turné možno túto úlohu zastával manažér kapely Jonathan Kessler, ktorý si zdá sa ako jediný zachovával zdravý rozum a snažil sa všetkých návštevníkov hotela a jeho chod udržať pod kontrolou.
A čo hlučná party na izbe č. 505? Personál kapely na Devotional Tour netvorili žiadne "tiché a poslušné" bytosti, a nakoniec oslavy, drogy a alkohol tvorili osvedčený recept k zabudnutiu na všetku tú nekonečnú prácu a monotónnosť všedných dní.
Štyri príbehy v štyroch izbách počas silvestrovskej noci. Štyri príbehy ľudí v štyroch izbách hotelov po celom svete na deštruktívnom turné kapely. Veľká zábava, ktorá však nie vždy končila smiechom.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa