Vo výťahu s Beyoncé

Vo výťahu s Beyoncé

Bleskový rozhovor s Andym, ktorý vznikol v Paríži ešte pred ohlásením druhého londýnskeho koncertu.

Nahrávanie albumu ste dokončili v piatok 19.októbra. Aké to bolo, keď ste v New Yorku odchádzali posledný krát zo štúdia?
Bolo to dosť zvláštne, pretože sme tam strávili celé dni, niekedy večere a zrazu je to všetko preč. V ten deň sme už mali časť vecí zbalených. Vážne to bolo trochu sureálne a na druhý deň ráno náš už vítala Paríž.

Bol výhľad na newyorkskú panorámu inšpiratívny?
To štúdio je naozaj úžasné. Nesie názov Jungle City a zažilo aj Aliciu Keys. V rovnakom čase tam vo vedľajšej miestnosti nahrávala Beyoncé. Pokiaľ ide o nahrávanie albumu, tak New York je veľmi inšpirujúce miesto. Na porovnanie, druhú polovicu albumu sme nahrávali v Santa Barbare. V tmavej miestnosti bez okien - šli ste von zapáliť si cigaretku a omráčilo vás slnečné počasie. Kalifornia však s porovnaní s NY až taká inšpirujúca a impozantná nie je.

Keď už ste mali nablízku Beyoncé, nebol čas sa s ňou stretnúť a spýtať sa, či by si s Vami nezaspievala?
Stretol som sa s ňou vo výťahu, ale mala pri sebe obrovského osobného strážcu. Bolo ráno, ale vyzerala fantasticky! Úžasné!

Nahrávanie albumu išlo podľa plánu?
Dokonca sme skončili o 2 týždne skôr. Neuveriteľné!

Zmeňme tému na nadchádzajúce turné. Ako sa vám darí dostať do správnej nálady? Beriete to ako prácu alebo sa to jednoducho stane na cestách?
Chce to prvých 5 alebo 6 koncertov, kým to vetko naberie správne otáčky. No odkedy som v kapele jediný, kto si vypije, tak sa z vystupovania na pódiu stala viac profesionálna záležitosť. Publikum sa však vždy postará o to, že musíte každý večer fungovať na 99.9 alebo rovných 100%. Napriek tomu môžu prísť dni, kedy sa cítite nešťastný. (smiech)

Gahan s Gorem ťa nepresviedčajú, aby si prestal s pitím aj ty?
Našťastie nie.

S vašim turné sa zastavíte aj v Bielorusku. Všetci vedia, že Depeche Mode nie sú politickou kapelou. Nežiada sa však od umelcov, aby na pódiu tej ktorej krajiny okomentovali tamojšiu politickú situáciu?
Nie. V súkromí nás samozrejme politika zaujíma, ale do hudby sme ju nevpustili. Hráme v Bielorusku preto, že aj tam máme množstvo fanúšikov. To je jediný dôvod. Iní hudobníci si všímajú aj politické záležitosti, my nie.

Novinkou na turné je fakt, že v rodnej Británii odohráte jediný koncert, v Londýne. Prečo?
Na to odpovedať neviem. Práve teraz zvažujeme, čo bude po skončení naplánovaných koncertov: či opäť zjazdiť Európu alebo zájsť do Ameriky. Nič však ešte rozhodnuté nie je.

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa