The Beat: Depeche Mode (1993)

The Beat: Depeche Mode (1993)

8.mája 1993, krátko pred štartom Devotional turné, si Martin a Fletch našli na chvíľu čas, aby prerušili proces príprav a poskytli kratučký rozhovor pre škótsku televíziu a reláciu "The Beat" s Garym Crowleym.

Dnes večer sme navštívili Fletcha a Martina z Depeche Mode, ktorí sa aktuálne pripravujú na turné. Ako to ide, chalani?
Martin: (škótskym akcentom) Ešte než začneme, akú vlastne chcete počuť informáciu? :) Ale teda, aktuálne nacvičujeme program na turné, ktoré začne o dva týždne. A bude to veľmi dlhé turné.

Aký to je pocit, keď viete, že budete takmer rok na cestách?
Fletch: Viete, v tejto chvíli sme z turné nadšení. Prípravy zabrali tri, až štyri mesiace, teraz sa to blíži ku koncu, výsledok znie naozaj dobre a s každým koncertom to bude lepšie a lepšie. Zostavajú nám tak dva týždne, ale vieme, že európske publikum bude tak, či tak skvelé, takže celkovo prevláda nadšenie.

Na tomto albume Vám vypomáhali aj ľudia mimo kapely, čomu tak v minulosti nebolo. Povedzte nám o tom niečo viac.
Fletch: No áno, v minulosti sme sa striktne držali pravidiel, ktoré vylučovali využitie iných hudobníkov, dokonca sme sa snažili nepoužiť žiaden zvuk dvakrát, ale na posledných albumoch sme mali k dispozícií producenta menom Flood, ktorý nás povzbudzoval v tom, aby sme neboli až takí úzkoprsí, takže na tomto albume sme využili služby gospelových spevákov, hráča na gajdy, sláčikový orchester a skúsili sme zopár vecí, ktorým sme sa doteraz vyhýbali, prípadne ich bežne nerobíme. A ukázalo sa, že to prinieslo nielen výzvy, ale aj nadšenie.

Zmienili ste sa, že ste vokály nahrávali naživo za sprievodu orchestra
Martin: Bolo to zaujímavé a zároveň niečo úplne iné, pretože my nie sme v štúdiu veľmi spontánni, nakoľko zvyčajne nahrávame týždeň jednu skladbu a následne týždeň venujeme mixáži. V tomto prípade však prišli hudobníci, nahrali sme to celé za tri hodiny a nám to zostávalo len dokončiť, čo bol úplne odlišný typ práce a tým to bolo celé zaujímavejšie.

Myslíte, že sa Vaša tvorba, skladateľstvo za tie roky zmenili?
Fletch: Stále sa v tvorbe venujeme rovnakým témam ...
Martin: Ide o rovnaké témy, ale myslím, že dnes k veciam pristupujem trochu inak. Za tých 13 rokov som sa zrejme trochu zlepšil :)

Ste spolu už 13 rokov, to je vcelku dosť, nie? Za ten čas sa istotne museli Vaše role vykryštalizovať.
Fletch: Myslím, že sa to vyvinulo do podoby, kedy sa niektoré role už tak veľmi neprekrývajú. Napr. Alan veľmi rád pracuje v štúdiu, takže mu dávame priestor, čo zasa mne, Martinovi, ale samozrejme aj Davidovi vyhovuje. David sa tak sústredí na spev, Martin zasa na skladateľstvo, takže tak.

A čo zostáva Tebe?
Fletch: Ničnerobenie :)

V tomto roku odohráte v UK jediný koncert, na londýnskom štadióne Crystal Palace, v juli. Čo môžeme očakávať a na čo sa môžeme tešiť?
Martin: Vidím to na "temný" deň. Určite si s nami zahrajú The Sisters Of Mercy. Už sa o tom čosi povráva, ja sa síce o predpovede veľmi nezaujímam, čo ma aj trochu hnevá, ale bude to naozaj zamračený, temný deň, ale v tom dobrom zmysle.

Fletch: Určite bude zamračené, pršať, takže to istotne bude ten najtemnejší koncert leta :)

zdroj: YouTube

Názory Devotees (2)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa