See You v kurníku (2018)

See You v kurníku (2018)

V začiatkoch svojej kariéry pristúpili chalani z Depeche Mode na čokoľvek, len aby sa dostali do médii. Pomyslenou čiarou, za ktorú sa už nechodí, sa stalo vystúpenie v nemeckej varietnej šou Bananas.

Ach tie roky 80-te. Bolo to bláznivé a nádherné obdobie popovej hudby, obzvlášť, keď prišlo na vizuálnu stránku. Programová štruktúra MTV bola prešpikovaná rodovými ohýbačmi, žánrovými krížencami a predstavitelia novej vlny vystupovali vo farebných videách, ktoré sa nakrúcali v odľahlých, exotických lokalitách. No televízia vo vzdialenej a exotickej Európe bola zrejme ešte divokejšia - a niekedy aj trochu bláznivejšia, alebo ... doslova hydinová. Ako príklad uveďme Nemecko, krajina, v ktorej sa mohlo odohrať vystúpenie naivných Depeche Mode, tak ako to môžete vidieť vo video nižšie.

Zvyknú ho nazývať "chicken à la Mode". V roku 1982, neskôr rýchle sa rozvíjajúci synthpopperi, ktorých frontman, David Gahan, oslávil nedávno 56.narodeniny, boli nejakým spôsobom producentom nemeckej varietnej šou Bananas presvedčení predstierať prezentáciu skladby "See You" v štúdiu s vybudovanou stodolou a so živou hydinou. No aj po štvrťstoročí si Dave Gahan na toto neslávne vystúpenie stále pamätá a ešte vždy ho pritom strasie.

"V tých časoch sme šli doslova do všetkého, čo nám odporúčali a tak sme nakoniec skončili aj v tej televíznej šou - mám na mysli tú, kde pripravili v štúdiu akési prostredie farmy," povedal so smiechom Gahan pre Yahoo Entertainment. "A dodnes si spomínam na ten moment, kedy sme si povedali, 'To čo robíme? Skočíme po všetkom, čo nám povedia, len aby sme prezentovali našu hudbu, ale toto už je za čiarou!'"

Gahan priznáva, "Doslova sme boli vystrašení. Bolo to príšerné. Mňa osobne to skutočne vydesilo. Našťastie, krátko na to sme si jasne povedali, že k ničomu takému už viac nedáme súhlas. Nič dobré nám to nikdy neprinieslo."

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa