Rozhovor s Alanom s Hep Wilderovcami

Prinášame Vám ineterview s Alanom Wilderom a jeho ženou Hep o budúcnosti Recoilu a o ich rodine. Na záver sa dozviete aj ich recept na "oficiálny" drink pre vašu párty, pre prípad, že by sa práve na tej Vašej objavili.

Fabe : Bola som upozornená na nedostatok nových informácií o ďalšom projekte Recoil, no keďže ľudia z diskusného fóra sa ich dožadujú, nedbám na to a pýtam sa (s vedomím rizika, že počas interview bude vládnuť napätie a zlá nálada). Mohol by si nám povedať niečo o tvojom ďalšom projekte. Môžme očakávať úplnú odchýlku od tvojej poslednej platne Liquid?
Alan :Je mi ľúto, ale môžem ti zatiaľ povedať len veľmi málo. Počas minulého roka som si urobil pauzu, aby som dobil batérie a nabral entuziazmu a viac som sa venoval domáckym veciam, konkrétne novému prírastku v rodine a staviteľským prácam.

Fabe : Pociťuješ zo strany Daniela Millera a MUTE nejaký tlak, aby si niečo vyprodukoval?
Alan : Žiadny tlak. Po pravde povedané, nevadil by mi nejaký nátlak od MUTE, ja si totiž myslím, že oni nepoznajú spôsob, ako predať moju hudbu - takže iba čakajú, kým im niečo nedám a potom spustia ten svoj zvyčajný marketingový prístup. Musím pripustiť, že mi to pripadá ťažké nahromadiť dosť elánu, aby som nahral viac platní, ktoré aj tak dostanú len malú podporu a budú vnímané ako ťažké. Niekomu by sa mohlo občas zdať, že sa vzdávam.

Fabe : Momentálne sú dosť časté DVD single. Môžeme teda očakávať nejaké promo z Recoilu v tomto formáte?
Alan : Dúfam. Chcel by som, aby vyšli v tejto podobe.

Fabe : Mali na teba udalosti z 11.septembra nejaký dopad? Bude to mať vplyv na nový materiál? (Black Box, najmä Part2 znie dokonca ešte hrozivejšie jako predtým )
Alan : Myslím, že to čo sa stalo 11. septembra, malo na každého koho poznám hlboký dopad. A neustále opakované zábery na TV to ešte umocňujú. Ako si už poukázala, Black Box si splnil svoj účel, takže nemyslím, že by som sa tej udalosti nejak špecificky dotkol v mojej tvorbe. Akokoľvek, ľudská podstata vo svojej najhoršej podobe ma vždy fascinuje a nabáda ma obzrieť sa za tým, čo som vytvoril.

Fabe : Po akosi sklamajúcom "Singles Tour" sa zdá, že tvoja bývalá kapela si vychutnáva všetky okamihy strávené na pódiu. Dokonca Dave, ak tak môžem povedať, je vo forme z Devotional (bez drog). Videl si niektoré z ich vystúpení počas Exciter tour a aký si mal z nich dojem?
Alan : Depeche Mode som nevidel hrať naživo, odkedy som opustil kapelu. A dá sa povedať, že som ich nevidel, ani keď som bol jej členom. Takže bez pochýb by to bola jedinečná skúsenosť. No mám predtuchu, že by som si to nevedel vychutnať, mám dojem, že by to vo mne vyvolalo množstvo zvláštnych spomienok. Môj inštinkt mi hovorí, že je lepšie keď si uchovám v pamäti, aké to bolo vystupovať naživo, keď som ešte s nimi hral.

Fabe : Rok 2001 bol rokom chlapčenských a dievčenských skupín, hrozných r&b dív a mládežníckych metalových kapiel.
Alan : To si povedala ty.

Fabe : Mohol by si nám spomenúť zopár dobrých nahrávok, niečo z toho, čo si si kúpil v poslednom čase?
Alan : No to bude ťažké. Nedávno som si kúpil poslednú platňu od Iana Browna, Vespertine od Bjork, Greatest hits od Pink Floyd, The Dandy Warholes, Elbow, Lamb a Aphex Twin (a Greatest Hits od ELO pre Hep). A mám z toho zmiešané pocity, myslím, že za najmenej dve som mohol ušetriť peniaze.

Fabe : Otázka pre Hep: Čo z toho, čo robí Stan (dobré aj zlé), ťa núti povedať: "Si ako tvoj otec!"
Hep : Slintá, vracia a kaká, robí neporiadok, bedáka, stále sa niečoho dožaduje mám pokračovať?

Fabe : Hovoril si s Curve ohľadom tvojho príspevku na ich poslednom albume? Pôvodne boli okolo toho nejaké zmätky. Bude tá platňa dostupná aj v Európe?
Alan : S Tonim ani Deanom som nehovoril už dlhú dobu a neviem, kde sa dá dostať k ich platniam.

Fabe : Pre teba a pre Hep: Malo narodenie Stana vplyv na Paris? Žiarli na neho? Zneužíva ho?
Alan : Zbožňuje ho. A ona vie, že mi zbožňujeme ju, takže nemá žiadny komplex menejcennosti - aspoň sme si žiadne doteraz nevšimli. Zdá sa, že 5 ročná pauza bola celkom dobrá. Možno by to bolo iné, keby bola mladšia.

Fabe : Niekedy v marci plánujem Alan Wilder/Recoil party. Hrať sa budú najmä skladby od Recoilu a skladby, ktoré sa ťa týkajú. Je nejaká skladba, ktorú by si bol rád, keby sme ju vynechali? (tvoja nechuť k "It's Called A Heart" je legendárna).
Alan : Nehrajte nič, čo som napísal keď som bol v DM, najmä nie "Fools".

Fabe : Taktiež potrebujeme oficiálny drink alebo kokteil večera.
Alan : Môj návrh sa volá "Get Shunted" (Prehodiť "výhybku"): Samozrejme, že treba 1 diel vodky, 1 diel suchého Vermutu, šťavu z jedného citrusu, 3 kvapky Angostura bitters a doliať šampanským. Do šejkra dáme ľad, intenzívne pretrasieme a nalejeme do pohára na whisky.

Hep : A môj návrh: " Woodstock" ( alebo aj "Posledný dych"): 1 diel ginu, 1 diel suchého Vermutu, 1 diel ananásového džúsu, 1 bielko z vajca. Do šejkra dajte ľad, pretrepte a nalejte do pohára na Martini.

Recoil A Graphic Anthology
Alan Wilder Interview - 01/2002

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa