Hudba je nádherné zaklínadlo (2016)

Hudba je nádherné zaklínadlo (2016)

Alan Branch (štúdiový inžinier spolupracujúci s Depeche Mode) rozpráva o Goreho "mixe technológií, originálnych zvukových panorámach a tradičnom bluese".

Je jednou z vedúcich postáv populárnej hudby posledných štyroch dekád a 23.júla 2016 oslávil svoje 55.narodeniny. Ako skladateľ, producent, gitarista, klávesák a spevák v Depeche Mode, a v jeho sólových projektoch, Martin Gore zabavil a ovplyvnil milióny ľudí, a to vďaka svojmu jedinečnému prístupu, ktorý má vždy ako sofistikované, tak aj emotívne smerovanie. Aby sme teda oslávili to množstvo Goreho príspevkov k hudbe a zvukom, požiadali sme Alana Brancha, producenta, mixéra a inžiniera, aby sa s nami podelil o svoje osobné zážitky a profesné skúsenosti s Martinom.

"Nemyslím si, že v hudobnej branži nájdete veľa ľudí, ktorí by nejakým spôsobom neprišli do kontaktu, či neboli priamo ovplyvnení Martinovým skladateľstvom posledných dekád," začne Branch. "Píše od srdca a zároveň zvrátene, melancholicky, cítiť v tom životné skúsenosti, jednoducho sa vás to dotkne a rezonuje vo vašom vnútri. A keď ide zasa o aranžmány a produkciu, spája sa s tými najlepšími. Povedané jednoducho, je tým, čo nazývam "správny producent": disponuje skúsenosťami a znalosťami, ktoré fungujú. Ak existuje niečo ako "zvuk Depeche Mode", tak by som povedal, že ide o mix technológií, originálne zvukové panorámy a tradičné blues"

"Spomínam si, ako sme pracovali na skladbe "Barrel Of A Gun" a bolo to strhujúce. Pracovali sme v SSL štúdiu, v Severnon Londýne a skutočne sme skúšali použiť všetky možné doplnkové vybavenie, často sme sa snažili posunúť veci až na samotné hranice možností, s využitím všemožných patchov, routingov a zariadení. Doslova sme ich týrali podivným, no zároveň krásnym spôsobom."

"Keď sme zasa pracovali s Paulom Freegardom, Martinovým dobrým priateľom a producentom, ktorý skutočne rozumie "zvuku" Depeche Mode, tak sa Paul raz vyjadril, že Martin je najcieľadomejší jedinec, s akým kedy spolupracoval. Pamätám si, že Martin začínal každý deň behom, či nejakým tréningom, aby sa jednoducho "nakopol". S každým novým projektom akoby otváral úplne novú kapitolu, čím Vás vlaste neustále udržiava v strehu. Nenávidí priemernosť a je absolútne oddaný svojej práci a umeniu."

"Jeden z mojich obľúbených Martinových výrokov je, "Hudba je nádherné zaklínadlo." Tak všetko najlepšie Martin a vďaka, že si stále taký priekopník."

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa