“Cover Me” - zo zákulisia

“Cover Me” - zo zákulisia

Alex Pollock, účtovník turné a zároveň člen tour manažmentu Depeche Mode, si zaspomínal na natáčanie videoklipu / koncertnej projekcie, ku singlu "Cover Me", ktoré sa uskutočnilo na jar tohto roka v okolí Los Angeles

Vždy chodím s nadšením na natáčania videoklipov, kedy máte šancu vidieť režiséra, ako privádza k životu obsah, ktorý dal dohromady s kapelou na papier. S Antonom je to predsalen trochu iné, keďže spolupracuje s kapelou už dlhé roky - je tu ďaleko vyššia úroveň dôvery, ako aj ochota vyskúšať nápady, ktoré sa zdajú byť bláznivé. Napr. "osamelý astronaut, prechádzajúci sa v skafandri po meste."

Filmovanie videa "Cover Me", s Davidom, začalo veľmi skoro ráno vo Venice Beach, v Los Angeles. David sa v skafandri prechádzal bočnými ulicami Venice, neskôr po pláži. Bola to exteriérová časť obsahu, no aj pri pohľade na náhľadové monitory to fungovalo veľmi dobre a budilo to dojem, že to bude niečo výnimočné.

Pri sledovaní videa vidíte, na samom začiatku, Davida, ako s prilbou v ruku čaká na prechode pre chodcov. Medzi zábermi, kým tam Dave nečinne stál, prešiel okolo chlapík (trochu starší, do pol pása obnažený, jednoducho "stará škola" z Venice) so psom a postavil sa kúsok od neho, keďže chcel prejsť cez cestu iným smerom. On (ani jeho pes) nevenovali rockovej hniezde, stojacej na rohu v plnej kozmickej zbroji, ako aj 20 člennému štábu, ktorý Davida obklopoval, absolútne žiadnu pozornosť. Jednoducho len stál a čakal na zelenú, aby mohol pokračovať ďalej. Zdá sa, že kozmonaut je v ranných uliciach Venice úplne bežný úkaz. Bohužiaľ, kamery v tom momente nesnímali, takže nám tento obraz zostal len v spomienkach, ale to sú práve tie momenty, ktoré tvoria líniu medzi normálnym a nenormálnym a zostávajú rozmazané.

Z Venice Beach sme sa, niečo cez hodinu, presúvali cez Los Angeles, do ďalšej lokality - Anton, filmový štáb, Jonathan, Dave a ja, spolu s prívesmi so šatňou, kanceláriou, kamióny s technikou a podobne. Druhou filmovou lokalitou bol starý priemyselný sklad, južne od Downtown LA, priamo pod miestom, kde sa točia všetky lietadlá smerujúce k pobrežiu a neskôr na pristátie na letisko v LA. Jednoducho ďalšie sureálne miesto, zvýraznené obrovským modelom Zeme (myslím, že mala priemer cez 6 metrov), ktorý poslúžil pre zábery vesmírnej kapsule na obežnej dráhe. Počítačová grafika si v tomto videu na veľa neprišla ...

Bolo zábavné sledovať Davida vo vnútri modelu kapsule a neskôr ho vidieť visieť pred zeleným plátnom pri filmovaní scén "v otvorenom vesmíre". Musím uznať, že "lietanie", aj keď pod dozorom fantastického režiséra a koordinátora kaskadérskych kúskov, nevyzerá jednoducho.

Alex Pollock

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa