6 otázok na telo

6 otázok na telo

Na horúce letné dni niečo ľahšie. Šesť otázok a odpovedí s Alanom Wilderom o veciach, ktoré už dávno stratili význam.

Povráva sa, že niekedy pred rokom 1982 si bol zatknutý za krádež v obchode, je to pravda?
Áno, je. Ukradol som kurča a chytili ma pri tom. Bol som v tých časoch hudobník, ktorý sa snažil presadiť, bez finančných prostriedkov a hladný...

Takisto sa povráva, že na začiatku videa "Get The Balance Right" zdanlivo spievaš, pretože ťa režisér pokladal za hlavného speváka kapely a ty si sa príliš hanbil na to, aby si ho opravil.
Tak to je takisto pravda.

No a potom tu máme zdroj, ktorý hovorí o tom, že si v 1980-tych rokoch žil v spoločnej domácnosti s priateľkou Jeri a jej synom Jasonom. Z tohto zdroja vyplýva, že Jeri musela byť od teba staršia, asi o 10 rokov, a jej syn mal v roku 1984 12. Iný zdroj zasa cituje tvoje vyjadrenie, "Jeri je matkou môjho dieťaťa".
Správne sa uvádza, že bola odo mňa o čosi staršia a že sme s ňou a jej synom žili pod jednou strechou. Spolu sme však dieťa nemali.

Čítajúc medzi riadkami (v biografii skupiny) sa neviem zbaviť pocitu, že veci sa začali zhoršovať už v roku 1985. Samozrejme ste si stále užívali zábavu, boli ste veľmi úspešní, no zdá sa mi, že odvtedy problémy len "narastali". Videla by som ich v zhoršujúcej sa komunikácii. Niekedy som mala pocit, že ste sa síce medzi sebou veľmi veľa rozprávali, no nepreberali ste vlastné myšlienky a pocity.
Samozrejme, že za 13 rokov fungovania akejkoľvek kapely sa objavia obdobia zvýšeného napätia vo vzťahoch. Skôr by som povedal, že veci sa začali trochu meniť na konci nahrávania albumu "Black Celebration" - ale nebolo to nič, čo by sa dalo označiť ako začiatok konca.

V roku 1987 isté média citovali tvoje vyjadrenie, "Myslím, že David má v sebe nápady na vlastnú skladbu". Išlo o chybnú citáciu, či preklad alebo si jednoducho mal v sebe pocit, že sa v kapele niečo mení, no nik o tom nechce hovoriť? To vyjadrenie je inak v protiklade s neskorším vyjadrením Andyho Fletchera, ktorý tvrdil, že David nikdy nemal ambície písať vlastné skladby.
David tieto ambície mal a rozprával o piesňach, ktoré by rád ponúkol, no zdalo sa, že ešte stále na také niečo nemal dostatočnú sebadôveru.

No a nakoniec tu máme neoblomnú poveru, že ste sa počas Masses Tour dostali s Fletcherom do potýčky. Je to pravda?
Áno, bolo to počas hádky po jednom koncerte, kedy mal Fletch nejaké poznámky k Davidovmu vystupovaniu na pódiu. Mal som jednoducho pocit, že vzhľadom na jeho prínos a fungovanie na pódiu mal byť radšej ticho.

Názory Devotees (7)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa