Diskusné fórum

Depeche Mode na nečekaných místech
Pridané: 02. jún 2008 o 11:50 AM
Ghost
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  924
Registrovaný  2005-08-09

Kde jste náhodně a nečekaně narazili na zmínku o Depeche Mode nebo na cokoliv co se jich týká?

Pridané: 02. jún 2008 o 11:53 AM   [ # 1 ]
Ghost
Ikona užívateľa
Počet príspevkov:  924
Registrovaný  2005-08-09

Rozhovor v časopise Respekt s Mariusz Szczygiełem (42), polským reportérem a spisovatelem

V roce Solidarity a Jaruzelského vám bylo patnáct. Jak jste tu dobu prožíval?
Příliš se mě to netýkalo. Ale když jsem odmaturoval, zažil jsem roku 1985 něco, co mě poznamenalo. Jel jsem po maturitě se svými spolužačkami do Vratislavi a zašli jsme do nějaké kavárny. Hned si k nám ke stolku přisedli nějací dva chlapíci, ukázali mi průkazky kriminální policie a řekli mi, že mám jít s nimi. Dovedli mě na komisařství, kde mě zcela bezdůvodně zmlátili. Jeden z nich mi zabodl dva prsty do krku a řekl: „A teď se kurva dovíš, co všechno my můžeme.“ Musel jsem stát u zdi a oni do mě bušili pěstmi. Bili mě i jinak, ale o tom se mi teď nechce mluvit. Nakonec vytáhl jeden z nich z mého batohu plnicí pero, odšrouboval je a vylil na mě všechen inkoust. Pustili mě za čtyři hodiny. Důvod neměli žádný, neúčastnil jsem se žádných antikomunistických demonstrací, vlast mě tenkrát vůbec nezajímala. Měl jsem jen rozcuchané vlasy a vypadal jsem jako fanoušek skupiny Depeche Mode – měl jsem na sobě šedou vojenskou uniformu s citronovou kravatou a boty stejné barvy.

Pridané: 04. jún 2008 o 03:47 PM   [ # 2 ]
Devotee
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  353
Registrovaný  2003-03-18

ked som prišiel s trikom DM do nemecnice na juhu Londýna a jedna doktorka mi ukazala na Davea a povedala, jee, to je ten, čo zrazil a doviezol nam tu nejakeho zeleninara, čo predaval popri ceste grin
nevedel, či sa smiat, alebo lutovat toho pana, doteraz by som sa chcel spytat Davea či to bola pravda grin

Pridané: 06. jún 2008 o 03:41 PM   [ # 3 ]
Painkiller
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  204
Registrovaný  2007-10-18

no pred dvomi tyzdnami som narazil na grafitti a tam bola taka ta depesacka znacka (viete co myslim), potom napis dave gahan a dalej white power, ale to radsej nekomentujem (>_<)... a dnes mi prisiel spam a tam bol obal exciter raspberry znamenia :D

Signatúra 

Peace. Namaste. Whatever.

Pridané: 16. jún 2008 o 04:03 PM   [ # 4 ]
Happiest Girl
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  99
Registrovaný  2005-03-26

...ja ani neviem kde všade…to dostávam taký šok, že nič nevnímam len DM smile)

Signatúra 

Filozofia je permanentné a ako vždy aj márne úsilie povedať to, čo sa vlastne nedá povedať.
Theodor Adorno

Pridané: 07. január 2014 o 09:19 PM   [ # 5 ]
Slowblow
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  75
Registrovaný  2009-04-10

tak uplne cerstva zalezitost dnesna - na co som natrafila pri prezerani bytov smile

vizualizacia z nemenovanej novostavby bytaku na Gagarinovej ul. v BA (architekti maju dobry hudobny vkus, ak to beriem ako demonstraciu ich hud. vkusu… smile

Obrázkové prílohy
gagarinka_dm.jpggagarinka_dm2.jpggagarinka_dm4.jpg

Pridané: 14. január 2014 o 09:24 PM   [ # 6 ]
Happiest Girl
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  108
Registrovaný  2003-12-05

v knizke BornToRun

Ultrabezci boli kedysi len hrstkou cudakov behajucich po lese s baterkami, ale posledne roky sa to zmenilo na invaziu Mladych Buricov. NAPR. KARL MELTZER, KT. POCUVAL iPOD, SKAKAL DO RYTMU DEPECHE MODE A POPRITOM 3KRAT ZA SEBOU VYHRAL HARDROCK 100.

Signatúra 

come to the dark side we have cookies

Pridané: 11. apríl 2022 o 09:04 AM   [ # 7 ]
Devotee
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  486
Registrovaný  2013-01-24

Tohle potěšilo, krásné bílé auto a ještě krásnější symbol růže Violator…Auto zaparkované kousek od našeho domu @}->—–

[ Príspevok bol upravovaný: 11 apríl 2022 09:17 AM vykonal Michaela 146 ]
Obrázkové prílohy
IMG-20220321-WA0000.jpg
 Signatúra 

Každý by měl denně poslouchat trochu hudby, přečíst nějakou báseň, podívat se na dobrý obraz a pokud možno říci několik rozumných slov.

Pridané: 11. apríl 2022 o 11:05 AM   [ # 8 ]
Painkiller
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  201
Registrovaný  2004-07-02

Hm, včera som si náhodou pustil tento podcast bez toho, že by som si prečítal upútavku a je tam aj celkom zaujímavá pasáž ... smile Možno by bolo dobré urobiť s ním rozhovor…
https://www.aktuality.sk/clanok/Tm4ZVId/na-scene-s-michaelom-szatmarym-starsi-zidia-mi-vycitaju-ze-si-robim-srandu-z-nasej-komunity/

Signatúra 

Hudba je zjavením vyššieho rozumu a múdrosti.

When asked in 2005 about their most underrated song, Gore said: “There’s one I particularly like that got lost because it was just an extra track on [the ‘Only When I Lose Myself’] single, called ‘Surrender’.”

Pridané: 22. apríl 2022 o 08:37 PM   [ # 9 ]
Administrátor
Ikona užívateľa
Počet príspevkov:  1778
Registrovaný  2002-09-05
tomy - 11 apríl 2022 11:05 AM

Hm, včera som si náhodou pustil tento podcast bez toho, že by som si prečítal upútavku a je tam aj celkom zaujímavá pasáž ... smile Možno by bolo dobré urobiť s ním rozhovor…
https://www.aktuality.sk/clanok/Tm4ZVId/na-scene-s-michaelom-szatmarym-starsi-zidia-mi-vycitaju-ze-si-robim-srandu-z-nasej-komunity/

Michael je stary depesak. Hraval jeden cas v Bratislave aj na vlastnych DM parties. Mam rad jeho standupy a v jednom z nich spomina aj DM a vydanie albumu Exciter.

Pridané: 25. február 2025 o 08:52 AM   [ # 10 ]
Little 15
Hodnosť
Počet príspevkov:  2
Registrovaný  2025-02-23
Dangerous - 02 jún 2008 11:53 AM

Rozhovor v časopise Respekt s Mariusz Szczygiełem (42), polským reportérem a spisovatelem

V roce Solidarity a Jaruzelského vám bylo patnáct. Jak jste tu dobu prožíval?
Příliš se mě to netýkalo. Ale když jsem odmaturoval, zažil jsem roku 1985 něco, co mě poznamenalo. Jel jsem po maturitě se svými spolužačkami do Vratislavi a zašli jsme do nějaké kavárny. Hned si k nám ke stolku přisedli nějací dva chlapíci, ukázali mi průkazky kriminální policie a řekli mi, že mám jít s nimi. Dovedli mě na komisařství, kde mě zcela bezdůvodně zmlátili. Jeden z nich mi zabodl dva prsty do krku a řekl: „A teď se kurva dovíš, co všechno my můžeme.“ Musel jsem stát u zdi a oni do mě bušili pěstmi. Bili mě i jinak, ale o tom se mi teď nechce mluvit tu. Nakonec vytáhl jeden z nich z mého batohu plnicí pero, odšrouboval je a vylil na mě všechen inkoust. Pustili mě za čtyři hodiny. Důvod neměli žádný, neúčastnil jsem se žádných antikomunistických demonstrací, vlast mě tenkrát vůbec nezajímala. Měl jsem jen rozcuchané vlasy a vypadal jsem jako fanoušek skupiny Depeche Mode – měl jsem na sobě šedou vojenskou uniformu s citronovou kravatou a boty stejné barvy.

Když mi bylo patnáct, dění kolem Solidarity a Jaruzelského se mě příliš netýkalo. Ale v roce 1985 jsem zažil něco, co mě poznamenalo. Po maturitě jsem jel s kamarádkami do Vratislavi, kde nás v kavárně oslovili dva muži s průkazkami kriminální policie. Odvedli mě na stanici a bez důvodu brutálně zbili. Jeden mi zarazil prsty do krku a řekl: „Teď se kurva dovíš, co všechno my můžeme.“ Po hodinách bití mě pustili, jen proto, že jsem vypadal jako fanoušek Depeche Mode.