Diskusné fórum je opäť otvorené. Priebežne sa pracuje na dizajne, takže redizajnom prejdú všetky jeho časti. To však neprekáža tomu, aby ste tu mohli opäť diskutovať!
Ahojte depesaci:)
Hlasim sa vam tu opat po dlhej dobe.A nie len tak nahodou.
Ale chcem sa skor s Vami podelit o jeden napad, ktory mi vyri hlavou uz velmi dlhu dobu.
Co si myslite o piesniach, ktore sa hraju na DM parties?
Lebo zvacsa tam mate moznost pocut len singlove verzie a zive verzie piesni. Ale, co tak remixove verzie Dm piesni? Nielen prijemne naladia, ale zaroven aj spestria akciu a Vam sa nebude ani chciet odist. Kolko z vas by aj mozno chceli pocut, ale nemate tu moznost,ci uz kvoli tomu, ze ich nemate, alebo preto lebo sa to na akciach vobec nehrava.
V samotnych cechach, kde som mala tu cest byt na viacerych akciach som videla prijemne reakcie na tieto remixy, a ludia by ich radi uvitali opat. Tak preco nie aj tu na slovensku, kde su party velmi zriedkave? Uz len prave preto, by sa mohli hravat.
Takze ak by ste mali zaujem ich pocut, je to len na Vas, ako sa k tomu postavite, lebo len vy mozete o tom rozhnodnut ako vacsina.
Vase nazory a postoje mozete pisat aj na mail: .(Pre zobrazenie tejto e-mailovej adresy musíte mať zapnutý JavaScript)
tesim sa:)
Osobne som na parties testoval pustat remixy (som remix pozitiv) a prevazne 50% ludi nevedelo co sa hra (teda sa nebavili a netancovali), resp. odisli z parketu. Remixy su velmi dlhe (5 minut a viac) s velmi casto opakujucimi sa monotonnymi rytmami (monotonnymi ked tanujete, nie ked sedite a pocuvate). Ludia radi pri tancovani spievaju a remixy maju zvacsa nekompletny text, pripadne opakujucu sa jednu frazu. Ak clovek zahra neoficialny remix, posle svoju party do… a moze sa tesit na nepriaznive reakcie zarytych depesakov. Je velmi malo remixov, kore sa daju pustat na parties. zvacsa su to tie notoricky zname so stopazou 3-4 min a kompletnou stavbou skladby oproti originalu.
Osobne som na parties testoval pustat remixy (som remix pozitiv) a prevazne 50% ludi nevedelo co sa hra (teda sa nebavili a netancovali), resp. odisli z parketu. Remixy su velmi dlhe (5 minut a viac) s velmi casto opakujucimi sa monotonnymi rytmami (monotonnymi ked tanujete, nie ked sedite a pocuvate). Ludia radi pri tancovani spievaju a remixy maju zvacsa nekompletny text, pripadne opakujucu sa jednu frazu. Ak clovek zahra neoficialny remix, posle svoju party do… a moze sa tesit na nepriaznive reakcie zarytych depesakov. Je velmi malo remixov, kore sa daju pustat na parties. zvacsa su to tie notoricky zname so stopazou 3-4 min a kompletnou stavbou skladby oproti originalu.
zalezi to dost aj od toho kde to hravas. ak sa smiem spytat, kde konkretne si hral?
Je problem remix s dlhym a niekedy zbytocnym introm zostrihat? Alebo pripravit nejaky set - megamix, tvoreny z oficialnych a aj sikovnych neoficialnych remixov? Megamix by samozrejme neobsahoval nudne a dlhe pasaze z remixov ...
Napr. taky taky Saw_Something - DJ Menace Remix alebo Down - Dj Haycat Remix su podla mna vhodnejsie na tanecny parket na DM party ako original verzie ...
zalezi to dost aj od toho kde to hravas. ak sa smiem spytat, kde konkretne si hral?
bundienka:
V minulosti pravidelne niekolko rokov v Kosiciach. Jednorazovky v Banskej Bystrici, Starej Lubovni a Prahe. V sucasnosti cca od 2004 spolu s Diablom a Krtom v Bratislave (vratane mega-akcii ako afterparty po koncerte DM v BA atd.).
Ked to tak vezmem, minimalne za poslednych 10 rokov som nebol na DM party ako host.
ml101: ja mam zeditovanie skladby (ci uz live, albumove a aj nejake remixy), kde su skratene intra a pod. tak, aby sa dali pustit na party. Nasekat si megamix dopredu je sice fajn, ale trosku nefer pre ludi. (to je iba moj nazor).
Gabo mne sa zda ze ked sme sa raz stretli na DM party v KE na jesen 2006 (bol si tam aj s tou Nikotinou), tak si mi vravel ze si tam ako host aj to tak bolo lebo si sedel v boxoch a normalne si sa bavil…ale na tom uz teraz nezalezi
Myslim si (moj nazor), ze ludia len budu radi z editovanych dance remixov velkych hitov alebo aj radovych skladieb (vid Here is a house- dance mix). Nemoze sa hnevat na pekne pripravene cca polhodinove sety ... Hmm, neviem.
Inak, Gabriel, neprides zase niekedy do KE urobit nejaku party?
Daleko mi je chodit na DM party do BA zo Spisa ...
[ Príspevok bol upravovaný: 02 jún 2008 03:57 PM vykonal ml101 ]
Ja som parties nikdy nerobil sam. V kosiciach zostal Luco ktoreho to este bavi. Myslim ze on v KE spacha zasa nejaku super akciu v Janosiku. Takze ja sa do KE netrepem, pretoze Luco hravo urobi kvalitnu akciu a preto ked tam pridem, pridem uz len ako host (ako postrehol aj Kikero).
Here is a house - dance mix je jeden z tych podarenejsich kuskov, ktore mam zeditovane. Ale su tam tiez pasaze, kedy pohlad naludi prezradi, ci su na podobny remix pripraveni. Ked uz remixy, tak v poslednej hodine parties, kedy drviva vacsina “radio” depesakov (bez urazky) odisla a zostali len ti hardcore + zabudnuti + ti co cakaju na vlak
Myslim si (moj nazor), ze ludia len budu radi z editovanych dance remixov velkych hitov alebo aj radovych skladieb (vid Here is a house- dance mix). Nemoze sa hnevat na pekne pripravene cca polhodinove sety ... Hmm, neviem.
Inak, Gabriel, neprides zase niekedy do KE urobit nejaku party?
Daleko mi je chodit na DM party do BA zo Spisa ...
tak zostrihane remixy sa daju rychlo a lahko v dnesnom modernom svete technologii zohnat samozrejme na internete a kto sa snazi tak aj mna. ako si spomenul aj ked sa niekto sam o to pokusi zostrihat nejake piesne a zmixovat ich je to tiez fajn, pokial je to robene fakt ze to do seba zapada jedno do druheho. vtedy je to ozaj kvalitka.
vidim ze nie som sama, ktora by uvitala tiez remixy ako singlovky, ktore kazdy pozna.ked DJ vybere tie spravne je to uplne bez problemu.rada by som uvitala take polhodinove sety ako si spominala, len treba fakt vediet cim ludi doslova nazhavit. Napr. taky landscape is changing 2008 remix. Pozri na youtube je tam toho viac.
bundienka:
V minulosti pravidelne niekolko rokov v Kosiciach. Jednorazovky v Banskej Bystrici, Starej Lubovni a Prahe. V sucasnosti cca od 2004 spolu s Diablom a Krtom v Bratislave (vratane mega-akcii ako afterparty po koncerte DM v BA atd.).
Ked to tak vezmem, minimalne za poslednych 10 rokov som nebol na DM party ako host.
ml101: ja mam zeditovanie skladby (ci uz live, albumove a aj nejake remixy), kde su skratene intra a pod. tak, aby sa dali pustit na party. Nasekat si megamix dopredu je sice fajn, ale trosku nefer pre ludi. (to je iba moj nazor).
to gabriel: ved v kosiciach je dost silna zakladna depesakov uz ked spominas ten vychod. Ale uz dlho tam nic nebolo, tak pokial by sa ludia dohodli mohlo by sa tam nieco spachat skusit nieco nove. SPominas aj BB. POcula som ze tam boli tiez kedysi genialne akcie ako aj v inych mestach napr. Martin. Ludia by to opat urcite uvitali
Ja som parties nikdy nerobil sam. V kosiciach zostal Luco ktoreho to este bavi. Myslim ze on v KE spacha zasa nejaku super akciu v Janosiku. Takze ja sa do KE netrepem, pretoze Luco hravo urobi kvalitnu akciu a preto ked tam pridem, pridem uz len ako host (ako postrehol aj Kikero).
Here is a house - dance mix je jeden z tych podarenejsich kuskov, ktore mam zeditovane. Ale su tam tiez pasaze, kedy pohlad naludi prezradi, ci su na podobny remix pripraveni. Ked uz remixy, tak v poslednej hodine parties, kedy drviva vacsina “radio” depesakov (bez urazky) odisla a zostali len ti hardcore + zabudnuti + ti co cakaju na vlak
tak to je samozrejme hlupost ist taku velku dialku.Ako host by som sa tam aj rada niekedy zucastnila na nejakej akcii. takze pevne dufam, ze tento rok sa nieco v KE spacha:)...drzim palce pri organizovani.
je sice pravda, ze niektori vyslovene prahnu len na tom co sa stale dokola omiela. Ale to maju tak ako aj s jedlom. Ked si to nevypocuju, tak nemozu vediet. v cechach si na to ludia velmi radi zaskacu. treba sa pokusit, aby sa to tu opat zacalo budovat ,tak ako to bolo kedysi.
P.S. existuje vela kvalitnych remixov: mozem spomenut only when i loose myself (piano mix), alebo better days(basteroids dance is gone remix,and then kraftwerk mix final…je toho ozaj dost len treba spravne vyberat ako som uz spominala:)
bundienka: silna zakladna sa pozna podla toho, ze ma ajvela a silnych aktivnych ludi. Ti starsi depesaci uz predsa len maju ine starosti (rodina a pod.) a parties ich uz prestavaju zaujimat. Zisiel by sa novy vietor z mladsich rocnikov, kori by prevzali iniciativu a zacali robit parties po svojom - trebars aj DM Remix Parties. Snivat nestaci Drzim palce.
bundienka: remixy su naozaj zradne. To co sa ti zda ako pecka mix ked ho pocujes doma, uplne zle vypali na parkete a ty uz len sledujes, ako ludia odchadzaju z parketu. V zivej pamati mam remix Dirty Sticky Floors (JXL Radio Edit) ktory bol odpaleny na afterparty po Gahanovom koncerte v BA. Remix ma sice klasickych 3 a pol minuty, ale ludi zabil svojim tempom. Predsa len, depesaci zvacsa nie su vysadeny na trance rytmus.
tak o tomto snivam nie ako party ale pivaren alebo nieco podobne kde bude frcat DM a remixi , jasna vec ina je vec na pocuvanie a ina zase na parkete aleto vsetko zladime.