Depeche Mode bratislavskému publiku: You’re great audience!!!

Depeche Mode bratislavskému publiku: You’re great audience!!!

Absolútne sychravý deň. Lejak v najnevhodnejšom čase. Depeche Mode druhýkrát v Bratislave. Kombinácia, ktorá pri predstave nie je veľmi lákavá, no realita je omnoho príjemnejšia. A pocítilo ju tisíce šťastných ľudí.

Nezaujímajú ma odpovede na otázky, či vôbec predkapely dostali šancu, či Depeche Mode začali oproti plánovanému času o čosi skôr... načo! V čase intra som sa už blížil do priestoru pod pódium a zažil som opäť jeden úžasný večer. Ak som bol ešte hodinu pred koncertom na pochybách, či vôbec Martin, David a Andy majú naozaj čo ponúknuť, tak už počas "In Chains" mi bolo jasné, že až teraz si to títo páni skutočne užívajú. Martin sa konečne osmelil so svojou hrou na gitare, jednotlivé skladby majú nové príjemné aranžmány a David... tá iskra v jeho očiach postaví na nohy snáď každého. A k tomu to nadšené publikum, ktoré pri "Wrong" doslova explodovalo... bol to jednoducho nádherný pohľad, aj keď vďaka tomu moru pršiplásťov až príliš pestrofarebný (čo sa ale celkom hodilo k projekcii skladby "Policy Of Truth"). Čo tam bolo po drobných zvukových nedostatkoch, tak to jednoducho na koncertoch chodí.


Dave Gahan


Všetko to kompenzoval doslova dokonalý výber skladieb večera. "Walking In My Shoes", "It´s No Good", "Precious", ktorá patrila podľa mňa k absolútnym vrcholom celého koncertu, "Fly On The Windscreen", pri ktorej starí depešáci takmer vyleteli z kože... to všetko v podstate bez chyby a hlavne s úžasným nadšením samotných hudobníkov. Miestami som mal pocit, akoby publikum títo páni absolútne nepotrebovali, boli sme akousi kulisou na ich oslave života. Ale predsa dali veľmi často pocítiť, akí sme pre nich dôležití. Martin to dal najavo nádhernou "Home", ktorú sme mali šťastie počuť v našej metropole už druhýkrát, a neskôr v závere koncertu to na prekvapenie mnohých povedal nahlas priamo na mikrofón: "You´re great audience", na čo Dave zakontroval, "Yes, and we love you!". Mohli sme dostať väčšie uznanie?


Martin Gore


Veď samotná druhá časť koncertu, to bolo doslova nepretržité lapanie po dychu, ktoré odpálila "Come Back" v príjemnej live podobe a po jemne rozpačitej "Peace" (na jej konci som mal pocit, akoby Dave chcel nasilu presvedčiť všetkých, že je to skvelý song - jediný slabý moment koncertu) to bola jedna veľká "šláger paráda", na ktorú budeme spomínať všetci asi do smrti. "I Feel You", nesmrteľné "Enjoy The Silence" a "Never Let Me Down Again" spečatené z mŕtvychvstalými "Master And Servant" a "Strangelove"... jednoducho radosť sršiaca z pódia zliata s dokonalou spokojnosťou publika do nádherného vesmírneho blaha. Záverečné "Personal Jesus" a "Waiting For The Night" boli už len sladkou odmenou všetkým, ktorí v tom otrasnom počasí vydržali do poslednej sekundy a hlavne skvelým gestom Depeche Mode, nakoľko to pri pohľade na technikov vyzeralo, že pre neustály lejak bude koncert o čosi kratší.


Andrew Fletcher


Čo dodať? Nič výnimočné ma nenapadá. Úžasný koncert, páni plní energie, ktorej majú stále na rozdávanie a publikum, ktoré neodradí absolútne nič. A či sa dá koncertu niečo vytknúť? Počasie človek ovplyvniť nemôže a pokiaľ ide o organizáciu celej akcie... zahryznem si do jazyka :) Bavil som sa, som šťastný, že som tú radosť zažil a viac mi netreba. Ako vraví Dave, see you next time!

Názory Devotees (99)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa