Diskusné fórum

   
MASSIVE ATTACK
Pridané: 29. september 2009 o 11:28 AM
Spacewalker
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  38
Registrovaný  2009-06-19

Na jeseň vyráža na turné po Európe jedna z najinšpiratívnejších kapiel súčasnosti Massive Attack. Pod hlavičkou Orange Music Live vystúpi v rámci svojej koncertnej šnúry aj na Slovensku. Slovenskí fanúšikovia si ich budú môcť naživo vypočuť v bratislavskej Sibamac Aréne už 4. novembra 2009.
Massive Attack v prvej polovici deväťdesiatych rokov spoludefinovali hudobný prúd, pre ktorý sa vžilo označenie trip hop. Lenivé hiphopové rytmy, samplovanie starých soulových nahrávok, snivá atmosféra, nervózne lamentovanie raperov a blúznivý spev hosťujúcich speváčiek. Naposledy o sebe Massive Attack dali vedieť v roku 2006 prostredníctvom singlovej zbierky Collected, neskôr už len sporadicky koncertovali.
Pri zrode bristolskej hip hopovej formácie stáli Robert Del Naja (3-D), Grant Marshall ( Daddy G) a Andrew Vowles (Mushroom).V júni roku 1991 Massive Attack vydáva pod krídlami vydavateľstva Virgin Records svoj debutový album pod názvom „Blue Lines”, ktorý dnes môžeme označiť ako kultový. Tento sa stretáva s veľmi pozitívnym ohlasom na strane kritikov aj poslucháčov. Okrem stálych členov kapely na ňom hosťovali aj Shara Nelson, ktorá sa postarala o spev v dnes už nadčasovej skladbe „Unfinished Sympathy”, ktorá je podľa niektorých považovaná za jednu z najlepších skladieb všetkých čias, legendárny jamajský reggae spevák Horace Andy, známy svojím zvláštnym falsetto spevom, a tiež ich bristolský kolega rapper Tricky Kid, bývalý člen formácie The Wild Bunch, ktorý bol neskôr ako sólista so svojím albumom „Maxinquaye” tiež katapultovaný na výslnie populárnej hudby.
Po prvom albume nastala dlhšia odmlka, počas ktorej Massive Attack opustila speváčka Shara Nelson aj Tricky Kid.
Druhý album s názvom „Protection” vychádza v januári 1995. Úvodným singlom je pieseň Sly, ktorú ako hosť albumu naspievala Nicolette, speváčka narodená v Nigérii. Kritika privítala „Protection” veľmi pozitívnymi reakciami a nadšení boli aj poslucháči. Práve v tomto období kapela začína rozvíjať plodnú spoluprácu s pánom menom Mad Professor, ktorý je autorom zremixovaného druhého albumu kapely pod názvom „No Protection”.
Massive Attack sa vydávajú na turné, počas ktorého však stihnú spolupracovať s Madonnou na coververzii piesne “I want you”.
Singlom „Rising Son”, vydaným v júli 1997 predznamenali návrat na výslnie, ktorý im priniesol ich najtemnejší album „Mezzanine”. Tento uzrel svetlo sveta 12.5.1998. Obsahuje aj pieseň “Teardrop”, najúspešnejší singel ich diskografie. Ako inak, kritika i poslucháči ostali opäť uchvátení. Tento album bol nominovaný na Brit Awards v piatich kategóriách.
Vo februári 2003 vychádza album „100th Window”, na ktorom sa je hosťujúcou speváčkou írska rebelantka Sinead O´Connor, ktorá naspievala pieseň „Special Cases”. Horacea Andyho ako hosťa už hádam netreba ani spomínať.
Okrem klasických albumov Massive Attack vydali aj dva soundtracky a to k filmu „Danny The Dog” (október 2004) a „Bullet Boy” (apríl 2005).
Na chystanom európskom turné okrem hitoviek predstavia aj nové pesničky z albumu, ktorý má pracovný názov Weather Underground.
Projekt Massive Attack vznikol ako voľné zoskupenie DJ-ov, raperov, spevákov a producentov v roku 1983, uvádza sa na internetovej stránke http://www.rollingstone.com. Jeho členovia sú považovaní za zakladateľov štýlu trip-hop, ktorý výrazne ovplyvnil hudobnú scénu 90-tych rokov.
Massive Attack v súčasnosti funguje v zložení Robert ‘3D’ Del Naja a Grant ‘Daddy G’ Marshall.

zdroj @ http://www.metoo.sk
        http://kultura.sme.sk
        http://massiveattack.com
        http://www.xl.sk

[ Príspevok bol upravovaný: 29 september 2009 04:15 PM vykonal DanaM ]
Obrázkové prílohy
xl_koncert_68_MASSIVE_ATTACK_0.jpg
 Signatúra 

What you take won’t kill you but careful what you’re giving

 
 
Pridané: 29. september 2009 o 11:34 AM   [ # 1 ]
Spacewalker
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  38
Registrovaný  2009-06-19

toto bude koncertna paradicka, presne ako pred 3 rokmi…zda sa mi, ze hrali nejak dva dni po DM - bol to pre mna kusok kulturny sok - v troch dnoch na koncertoch mojich najoblubenejsich kapiel ..... dufam, ze bude dobry zvuk v Inchebe - no furt lepsie ako NTC smile kto ide? maju depesaci vobec radi MA? temnotou hadam aj predbehli DM smile

 Signatúra 

What you take won’t kill you but careful what you’re giving

 
 
Pridané: 29. september 2009 o 11:41 AM   [ # 2 ]
Spacewalker
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  38
Registrovaný  2009-06-19

tento klip je uzasny http://www.youtube.com/watch?v=aXx3qb4H0po

 Signatúra 

What you take won’t kill you but careful what you’re giving

 
 
Pridané: 29. september 2009 o 06:53 PM   [ # 3 ]
Spacewalker
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  38
Registrovaný  2009-06-19

tak dobre…nikto sa nechce bavit o Massive…. :D vsetci riesite dokolecka klip k HTF smile okej, viem totok je o DM…tak idem za Massivakmi..papapa

 Signatúra 

What you take won’t kill you but careful what you’re giving

 
 
Pridané: 01. október 2009 o 07:06 AM   [ # 4 ]
Exciter
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  122
Registrovaný  2007-01-19

Nevím jak depešáci, ale já Massive Attack ráda mám - a moc smile Mezzanine řadím k nejlepším deskám, které jsem kdy slyšela, dokonalá od začátku do konce.
Na koncert (do Prahy) se bohužel nechystám, což mě mrzí nejen kvůli MA, ale také kvůli skvělé předskokance Martině Topley-Bird :-(

 
 
Pridané: 29. október 2009 o 09:24 PM   [ # 5 ]
Spacewalker
HodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  32
Registrovaný  2005-03-08

Aj ja sa pridávam medzi zástancov tejto skvelej hudobnej fenomenality, lebo takéto skupinky ako Massive Attack tak často v našich končinách nezavítajú. Už sa neviem dočkať , Keďže to bude premiéra. ešte by mohla prísť aj Bjork alebo Muse. To by som sa vážne neurazila smile))... veľa slovenských prívržencov tejto skupiny zrejme nie je . ale budiš. Niekomu vyhovuje stále komentovať hole to feed, či ďalšie nevydarené videa ale ja radšej Massive:))

 
 
Pridané: 03. november 2009 o 11:20 AM   [ # 6 ]
Painkiller
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  228
Registrovaný  2004-02-13

na poslednu chvilu ale predsa…tesime sa na zajtra

 Signatúra 

Petruška: “Ja som proti spoločnosti, spoločnosť je proti vyje.anemu mne”

 
 
Pridané: 04. november 2009 o 05:20 PM   [ # 7 ]
Ghost
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  554
Registrovaný  2007-10-29

tesim sa na moj druhy koncertik a druhy doma v bratislave ... dost tucny vydepkovany setlist tesiiiiiiiim este rano som nemal vstupenky a teraz sa tesim ako budem sediet na B-cku tribune

 Signatúra 

/ bratislava / budapest / praha / 2013 // bratislava / wien / praha / zürich / zürich / 2014 //