Diskusné fórum je opäť otvorené. Priebežne sa pracuje na dizajne, takže redizajnom prejdú všetky jeho časti. To však neprekáža tomu, aby ste tu mohli opäť diskutovať!
Alan byl klíčovým členem DM, který pro ně vytvořil ten zvuk a styl, který milujeme.
Nemá smysl tady znovu psát, že byl nejlepší (nebo spíš jediný ) hudebník v DM.
Ale přesto všechno byl až třetí nejdůležitější člen skupiny. Martin a Dave tvoří obsah, Alan tomu jen dával formu.
V neposlední řadě byl pro spoustu žen nejatraktivnějším členem skupiny. Pouze však do roku 1993, než si Dave nechal narůst dlouhé vlasy ))
A často taky působil dojmem, že jako jediný ve skupině má všech 5 pohromadě
Ano takisto suhlasim s tym co napisala Beladona… ze ten zvuk a styl akym boli dokoncene Martinove skladby Alanom, milujeme.
Martinovi sa samozrejme neda odopriet jeho skladatelska kvalita ale piesne nestaci len skladat ale treba ich aj vediet pekne “obliect” (Martin je v tomto omnoho za Alanom) a v tomto bol Alan jednotka. Samozrejme to vyplyvalo hlavne z jeho nekonvencneho pristupu pri skladani vlastnych skladieb ktore boli povacsinou robene z viacerych zvukov a vyskladane tak aby tvorili kompatkny celok a preto je tak velmi citit Alanovu pritomnost v tych skladbach a celkovo vo zvuku a style DM. Je to predsa len rozdiel skladat hudbu zo zvukov kde kazdy musi mat svoje miesto aby to znelo kompaktne kdezto pri skladani hudby na stredovekom nastroji staci mat dobru melodiu. A tuto melodiu vedel Alan osviezit tymi svojimi zvukmi a samplami.
A suhlasim aj s Bobym ze keby mal v dnesnej dobe hociktory iny producent tolko casu byt s DM ako Alan urcite by tiez dokazal produkovat dobre skladby a z toho logicky vyplyva ze ked Alan poznal skladby DM “ako svoje boty” tak v tom co robil bol fakt famozny….
[ Príspevok bol upravovaný: 23 máj 2008 06:45 PM vykonal Lojzo ]
Já osobně slyším velký vliv Alana na Some Great Reward (které dokončoval sám), v porovnání s Construction Time Again (což jsou, jak bylo řečeno, Martinova dema s malým rozdílem…)
to boby: osobne si myslim ze bez Alana by DM nebolo take ake bolo , nehovorim ze lepsieho nie je , ale ze koleso musi zapadnut do celeho stroja a stroj bol DM a Alan koleso ktore nenahradi nic , da sa tomu len priblizit , neviem ako ty ale ja pocuvam DM hlavne po hudobnej stranke a ta je jasna od nastupu Alana , vypocuj si vsetko kde bol Alan a potom tam kde nie je . Tak isto Alan bez Dm je len Alan , nehovorim ze to robi zle ale chyba tam to ostatne - DM . Skusit ho tak prehovorit na nahravanie albumu , to by bolo, ja si myslim pise sa bude s nimi ten a ten zvukar , robil pre toho a pre toho to je prave mozno chyba , je to ich biznis oni sa nevedia v zit s DM ale Alan sa vzil do DM , robil to pre Dm , samozrejme pre biznis ale nie ako ostatny, ktory nikdy nepochopia DM
[ Príspevok bol upravovaný: 25 máj 2008 11:45 AM vykonal cegevara ]
Ahojte všetci. Súhlasím s Bobym.
Alan urobil v DM veľký kus práce, ale treba to brať tak, ako to je. Ja som bola veľmi sklamaná, keď odišiel, ale bolo to jeho rozhodnutie, časy sa menia, život ide ďalej.
Pre mňa osobne je veľmi dôležité to, že to úplne nezabalili aj ostatní 3 členovia DM, že sa nezačali na 100 % venovať len a len svojim sólovým prácam, že sú schopní a ochotní pracovať spolu ďalej a že sa môžem tešiť na nový album Depeche Mode a taktiež koncert….
Pekný deň všetkým. Evka
to Boby: nevystrihujem si z DM len to co chcem , vies zacinal som z Dm este za cias totality a vtedy sme boli radi ze pocujeme DM a nie to o com spievaju ,ako 14 r. som aj tak figu tomu rozumel , zaujimala nas hlavne hudba , mohli spievat pre mna aj o cibuli ale hudba je DM a nie texty , neviem ci to je choroba alebo doba , ked zoberiem SK tvorbu tak hudba jeo nicom ale kazdy tam recituje ako v basnicke , u nas bola prvorada hudba a az potom text a tak je to az doteraz , nikdy sme nepocuvali DM ani ostatne elektro kvoli textom alebo o com spievaju prva je hudba a tak by to malo byt, lebo hudba je DM a nie to o com pisu, vies pocuval som DM ako chlapec a DM sa mi pacia ci s Alanom alebo bez neho , ale viem to porovnat , vzit sa do toho , co keby to robi on , ale hlavne co je u mna prvorade a myslim ze u vacsiny y nas kvoli hudbe
tak ale sklada Dave-alebo jeho team, že začnu s muzikou a do nej komponuju vymysleny jazyk aby sa rýmoval..
fakt by to bol zaujimavy, ale podla mna nebezpečný pokus, skusit, čo by sa dialo, ak by napriklad do DM v 82 prišiel druhy Clarke, dočkali by sme sa some great reward? ano ,nie? fakt neviem, verím, že na Martinovi hlavne zanechal ich uspech v období a broken frame velke otázky prečo sa ma niekto tak a niekto zase inak, a, že ho zaujima aj socialna otazka, nielen neopatovana laska a zhutnili by svoju muziku tak ako s Alanom, napriklad len so samotným Garethom a Danielom? všetko sama špekulacia…
niekto može Alana podcenovat, niekto precenovat, fakt ale zostava, že na pomyselný hudobny olymp sa dostali prave s Alanom, a nie bez, alebo nebodaj s Clarkom…
podla mna si treba ale tiež uvedomit, že sa skratka niečo muselo stat, tak ako to fungovalo, by to už nikdy nefungovalo, ja keby si dali 10 ročnu prestavku tak by to dopadlo tak, že by sa študio snažili max odflaknut a podla mna až po odchode Alana, hlavne Martin pochopil, že sa musia veci razantne zmenit, ak su dalej prokračovat, vybrali ten najlepší sposob spoluprace a my sa preto možme začiatkom roku tešit, na další dufam ešte lepší album ako bol PTA
Kdo se s Alanem setkal, třeba před rokem v Praze, ví jak je Alan skromný, usměvavý, trpělivý a milý chlápek. Rozhodně je silnou individualitou a ono být zastrčen za dvěma mnohem exponovanějšími členy skupiny, duem G+G, muselo být pro něj vyčerpávající... měl svoje místo ve skupině, nikdo nebyl tak dobrý muzikant a nikdo nebyl tolik ochotný a schopný věnovat se mravenčí práci ve studiu…jenže Dave zpíval, měl na starosti hlavní vokál skupiny, Martin jako hlavní skladatel přicházel až do alba Violator s demosnímky, které se příliš nelišili od finálních skladeb a k tomu zajišťoval kontrastní vokál k Daveovi. Ani Fletch nebyl tak zbytečný jak se nám může zdát, to že měl na starosti obchodní stránku skupiny není prázdná fráze. Byznys skupiny už byl v té době obrovský a pokud skupina měla prostřednictvím člena, který si liboval ve čtení Financial Times, téměř dokonalý přehled o svých aktivitách, tak se dá opravdu mluvit o nezávislé kapele.
No a co byl tedy přínos toho Alana Wildera? Byl obrovský, Depeche měli díky Alanovi silnou pozici na všech frontách své působnosti. Ale je Alan nejlepší v práci se zvukem ze všech lidí na světě? Určitě ne. A myslím, že SubHuman ukázal jak Alanovi, například o proti Liquid došli hudební nápady, jediné Allelujah může konkurovat skladbám jako Black Box, Want , Breath Control, Supreme či Chrome.
Co tím chci říct, myslím, že už není třeba litovat Alanova odchodu, donutil tím zbylé trio aby se více semklo, a vytvořilo Ultra a Playing The Angel, která rozhodně navazují na to nejlepší co DM kdy udělali, a také je to donutilo více se zajímat o studiovou práci, být kreativnější, pracovitější, myslím, že nové album Depeche Mode bude jedno z jejich nejlepších vůbec, jsou hodně zkušení a přes status milionářů nemají jednoduchý a snadný život, právě naopak, jako by to stále byli ti outsideři z londýnského předměstí..
dangerous a chmelko suhlasim polemizujemetu nad tym co kebyale podla mna DM ked odisiel Alan boli pod obrovskym tlakom s tym nikto neratal , boli na vazkach co teraz cele to padlo , proste urobili to co urobi normalny clovek zacne sa snazit a este viac makat a v tichosti trpne ci to bude mat taky uspech ako predosle veci , ano zvladli to a je to super
ja jednoznačne milujem hudbu DM od nástupu Alana,až po jeho koniec,súčasný depeš už nieje čo býval,ale to neznamená že sa mi ich hudba nepáči,no malo to vačšie grády s Alanom,zvuk robí svoje.Škoda že som v tej dobe bola ešte šušeň a nemohla ísť na niektorý z ich koncertov,muselo to byť geniálne,vyjašiť sa na tie hity
Tak malo to vacsie grady s Alanom zvuk je velmi dolezity.No ten DM uz davno stratil.A hovorit o SOTU ako naj albume je smiesne a scestne.Alan mal obrovsky prinos v kapele ale bohuzial zivot ide dalej a DM su uz roky bez neho a idu inym smerom.A co sa tyka Subhuman tak s tym nesuhlasim ze by mu dochadzali napady.Je to velmi pestry album a zvukovo ani nevravim aspon u mna urcity pokrok oproti Liquid.Dm maju davno naj album za sebou ten uz urcite neprekonaju.Tie posledne albumy je to bieda a taky exciter je u mna uplne najhorsi.Takze Alanova uloha v kapele bola velka a jeho odchodom kapela velmi utrpela.Ale realita je ta ze Alan je uz minulost…...Tak asi tolko.