Zo života kapely - 1990

Zo života kapely - 1990

Daryl Bamonte bol, v čase jeho aktívneho fungovania v tíme Depeche Mode, známy svojim denníkmi z ciest. Dnes si s ním zaspomínajme na propagačné turné spojené s vydaním albumu "Violator".

Utorok, 20/02/1990 - Amsterdam
Do Amsterdamu sme zašli kvôli vystúpeniu v televíznej šou "Countdown". V publiku bolo slušné zastúpenie našich fanúšikov a Depeche Mode predstavili skladbu "Enjoy The Silence".
Po skončení sme zašli na indonézske jedlo a počas posedávania sme obdržali odkaz, že v meste sú aj Nitzer Ebb, ktorí nás už očakávali v hotelovom bare. Kým sme tam dorazili, už boli parádne rozbehnutí a ticho tam rozhodne nevládlo! Fletch, Alan a Dave sa rozhodli ísť spať, no ja s Martinom, Dougom a Bonom sme sa rozhodli vyraziť do jedného klubu - kým sme dorazili na miesto určenia, už bolo zavreté!

Ako správni návštevníci sme sa rozhodli zájsť do "zapadlej" časti mesta (to však mal Martin už toho všetkého akurát dosť a vrátil sa do hotela). Doug sa však rozhodol vyraziť na malú prechádzku - po streche policajného auta!

Streda, 21/02/1990 - Amsterdam
Mali sme v podstate voľný deň, takže bol vcelku kľud. Vybrali sme sa na prehliadku mesta a nejaké tie nákupy. Chalani z kapely poskytli zopár rozhovorov a neskôr sme si pozreli v telke vystúpenie v "Countdown". Večer sme opäť vyrazili do indonézskej reštaurácie, no tentoraz chalanov spoznali ako návštevníci, tak aj obsluha, keďže videli vystúpenie kapely v telke. Po výdatnej večeri sme zašli do skvelého "New Age" klubu.

Štvrtok, 22/02/1990 - San Remo
Do San Rema prišli Depeche Mode odprezentovať skladbu "Enjoy The Silence". Po skončení nahrávania televíznej šou sme vyrazili spolu s ostatnými kapelami, vrátane Curiosity Killed The Cat, The Alarm a The Mission, do ulíc. Medzi všetkými vládla skvelá atmosféra a niektorí začali vystrájať v klube na pódiu. Väčšina zo skladieb boli štandardné "bluesové" záležitosti, čo bola trochu nuda, ale The Mission zachránili večer skvelými coververziami Garyho Glittera a skončili až v momente, kedy manažér klubu vyrazil na ulicu Wayne Husseya z dôvodu neslušného chovania na pódiu!

Piatok, 23/02/1990 - San Remo
Deň venovaný médiám a začal vydarene - Alanovi došlo čisté spodné prádlo, tak som bol vyslaný nejaké kúpiť! Zbytok dňa sme strávili na pláži, kým kapela poskytovala rozhovory.
Večer (v tom istom klube ako noc predtým) sa Fish (ex-Marillion) predral na pódium a typicky sa predviedol: oznámil prítomným, že kedysi fungoval v Genesis a rozkázal všetkým naliať tequilu.

Sobota, 24/03/1990 - San Remo
Všetci sme boli dosť unavení. Chalani z kapely poskytli opäť ďalšie rozhovory a neskôr sme všetci zašli na dobré jedlo spolu s francúzskou kapelou Les Negresses Vertes. Neskôr Depeche Mode opäť zahrali v televíznej šou "Enjoy The Silence".
Večer sme opäť zašli do klubu, kde sa kapela s názvom "Vitamin Z" dosť natrápila, aby nás zabavila. Nakoniec boli vypískaní a museli z pódia odísť. DJ pustil Pump mix "Personal Jesus" a večer skončil bujarou zábavou, kedy ľudia tancovali na stoloch.

Nedeľa, 25/02/1990 - návrat domov
Veľmi kľudný deň. Nikto toho veľa nenahovoril!!

Streda 28/02/1990 - Paríž
Po tom, čo Fletch ráno dokončil interview pre TVAM, sme všetci vyrazili do Paríža kvôli vystúpeniu v tv relácii "Surprise Surprise" (nie v tej s Cilla Black!). Chalani zahrali "Enjoy The Silence". Večera bola v znamení libanonskej kuchyne, každému však chutilo inak. Mne teda nechutilo vôbec! Večer sa nekonal žiaden záťah, do postele sme šli všetci veľmi skoro!

Štvrtok, 01/03/1990 - Madrid
Dave s Alanom navštívili miestu rozhlasovú stanicu, kde poskytli rozhovor. Keď sa po skončení vybrali k autu, tak ich prenasledovalo asi 500 fanúšikov! Šofér sa preto rozhodol použiť skratku, no vybral ulicu, ktorú na jej konci blokoval kamión! Auto okamžite obklopili šialení fanúšikovia a Dave sa neskôr priznal, že to doslova naháňalo hrôzu. Všetko zachránil ochrankár, ktorý vystúpil z auta a ziapal po ľuďoch dovtedy, kým neušli.

Večer vystúpila kapela v relácii "Rock´O´Pop", kde odohrali skladby "Enjoy The Silence" a "Personal Jesus". Zdalo sa, že publikum kompletne obsadili fanúšikovia DM, ktorí spievali a parádne sa rozbláznili. Deň sme zakončili v talianskej reštaurácii a neskôr v klube.

Piatok, 02/03/1990
Ďalšie kľudné ráno. Pred odchodom na letisko si ešte Depeche Mode prebrali zlaté disky za album "101".

zdroj: Bong 9

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa