The World We Live in… ­ 6. časť

Tak sme vhupli do ďalšieho roku našich biednych životov. Keďže politici nám nenachystali nič dobré, napokon ako vždy, s Mildom sme sa rozhodli aspoň troškou prispieť k vašej radosti. Sme tu s ďalším, zdá sa, že v celku úspešným seriálom rarít vašej obľúbenej kapely. A i keď internet je nepochopiteľne stále drahšia záležitosť, pevne veríme, že počet downloadov nebude mať v porovnaním s minulým rokov klesajúci charakter.

Áno, aj dnes sa vrátime do histórie, ale trošku inou formou. Nebude sa dnes zaoberať neskutočnými momentmi v koncertnej minulosti kapely (nechcem vám hneď zo začiatku roka spôsobovať šokové situácie), ale trošku si podáme aranžmá skladby, ktorá sa od momentu uzretia sveta "tvári" úplne nenápadne, ale pre mnoho fans má osobitný význam. Ide o I want you now. Skladba s mrazivou atmosférou a snáď s najtemnejším soundom na albumu Music for the Masses. S prekvapením ju však kapela do koncertného playlistu dosadila až na World Violation tour, a to doslova v šokujúcej polohe, nakoľko ju Martin zaradil do svojho akustického setlistu, ktorý spočíval len v jeho speve a hre na gitare.

Na každom koncerte sa táto časť show stretávala s obrovským nadšením hlavne u nežnejšej časti publika. Naproti tomu, o 4 roky neskôr na Exotic a Summer tour, prekopal túto skladbu od základov génius kapely Alan Wilder, a tak skladba dostala úplne nový rozmer, predznamenávajúci nový hudobný smer kapely, ktorý vďaka známemu smutnému faktu, odchodu Alana z DM, nikdy nedostal konkrétnu podobu. Ale na videozázname si určite všimnete, že nový sound piesne Martinovi dokonale sadol , a jeho typické pohyby dodali songu tu skutočne správnu atmosféru. Takže, nech sa páči, dve verzie piesne I want you now, tak ako odzneli na koncertoch v holandskom Rotterdame, 26.októbra 1990 a v americkom Biloxi, 6.mája 1994.

Download videí (už nie je dostupný):
Rotterdam 1990
Biloxi 1994

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa