The World We Live in… ­ 3. časť

Opäť sme tu pre vás s ďalším, tretím pokračovaním zrejme dobre sa rozbiehajúceho seriálu. Pre dnešnú časť Milda vybral zo svojho bohatého archívu niečo inšpirujúce pre nežnejšiu časť čitateľov depechemode.sk. Nebudeme zachádzať príliš do histórie, hoci u DM sa každé ukončené turné za históriu považuje. Tak teda poďme na to.

Touch me, Touch me .... Kiss me

Fly on the Windscreen (Frankfurt, 21.07.1993) Premiestnime sa teda v čase do obdobia najväčšej slávy kapely. Píše sa 21. júl 1993. Rozbehnuté Devotional Tour zráža k nohám celú Európu a beznádejne vypredaná Festhalle v nemeckom Frankfurte si plným dúškom užíva vrcholiacu show. Po prídavkoch sa kapela vracia na pódiové poschodie a Dave pokračuje v celebrovaní svojej omše. Geniálne Alanom prekopaná Fly on the windscreen naberá na obrátkach a Dave sa v závere skladby na obrovskú radosť publika v kotly premiestňuje k okraju pravej časti pódia. Očividne tam nie je na to, aby fanúšikom z vďaky mával, ale úpenlivo si vyberá svoju novú obeť. A našiel. Martin graduje so slovami "Touch me, touch me...", Dave prikazuje vytiahnuť z prvej rady akúsi dievčinu a nechá si ju podať k sebe. Slová Martina sú v tej chvíli pre fanynku naplnené doslova a do písmena a Dave spečatí Martinove posledné "Kiss me". Radosť publika je snáď väčšia ako dotyčnej neznámej. A aby ste si to vedeli predstaviť aj vy, nech sa páči, stiahnite si video celej skladby.

A teraz o pár rokov vpred. Exciter tour sa po dobití Severnej Ameriky presúva na starý kontinent. Ešte len tu kapelu čaká absolútny vrchol. Okolo chalanov sa vďaka stále verným fans strhuje nová hystéria. Dave, Martin a Fletch sú rovnako ako pred 10-15 rokmi prenasledovaní doslova na každom kroku. Ako každý večer, aj 22.septembra 2001 zahrievajú depešáci dobre rozbehnutú mašinu a valcujú svojich fanúšikov. Tentokrát prišiel rad na nórske Oslo. Show naberá správne tempo a Dave s Martinom za doprovodu Christianových bicích indiánskym tancom duchov začínaju Walking in my shoes. Zdá sa, že každý si hľadí svojho. No ochrankári, akoby boli chvíľu mimo. Dave končí prvú strofu, keď nečakane z pravej strany pódia vybieha fanynka priamo k Davidovi. Ten akoby si ju najskôr nevšímal, no po zákroku ochranky zostáva trochu v pomykove a znie len hudba. Publikum nadšene tlieska, Martin sa prekvapene pozerá, z kadiaľ sa to nádherné stvorenie vyrútilo, no počas refrénu sa Dave "preberie" a začne sa úprimne smiať. Zrejme nečakal, že pre svoje obdivovateľky, je ešte stále "na zožratie". Takže, bez ďalších zbytočných slov, Walking in my shoes vo vydarenej kvalite, len pre vás.

Tak dúfame, že o rok, o dva na pražskom koncerte bude mať ochranka čo robiť, aby ochránila kapelu pred chtivými fanynkami. No ale kým kapela dá znova o sebe vedieť, tak vám čas čakania spríjemníme ďalšími unikátnymi zábermi, ktoré pre vás prichystáme o ďalších 14 dní. Čo to bude, to neprezradíme. Snáď len malý dodatok, že Milda "kápl božskou" a dostalo sa mu do rúk kopec zaujímavého materiálu.

Download videi je už zastavený !

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa