...see you next time

Už sú to dva roky, čo odznievalo spoločné "See you next time", tak typické pre Depeche Mode, a dva roky odvtedy, čo mnohí z Vás podstúpili niekoľko výletov po Európe, len aby zažili 120 minút absolútnej blaženosti, ktorej osud momentálne visí vo hviezdach. Čas sa jednoducho zastaviť nedá.

Pôvodne som si chcel na tomto mieste zaspomínať na 11.september 2001. Ale nie na udalosť, ktorú v priamom prenose sledoval celý svet. Chcel som na týchto stránkach zverejniť reportáž z koncertu Depeche Mode vo Viedni, ktorú som napísal a uverejnil na nemenovanom servri. Bohužial, ako to na webe býva, tak, ako stránky ako huby po daždi vznikajú, tak aj zanikajú. A spomenutú reportáž nemám ani vo svojom archíve. Čas ošiaľu je preč, aj David si splnil svoj sľub, ktorý odznel v Mannheime, aj Martin dal o sebe vedieť ..., ale stále to nie je ono. Davidove koncerty síce zobudili časť spiacich čiernych duší, ale tá skutočná sila stále spí.

Martin - Viedeň, 11/09/2001
Oživuje si spomienky pri videu, cd prehrávačoch, potichu prehľadáva internetové stránky, či sa neobjaví správa, že chalani zasa na čomsi pracujú, smeje sa z Fletchových optimistických správ a pritom tajne dúfa, že Andy vie, o čom hovorí a snáď to bude pravda. Leto a jeseň sú pre fanúšikov DM plné nostalgie. Zvyknutí na turné a koncerty v tomto období, sa potichu objavujú na iných koncertoch, ktoré im ako tak umožnia nasať tú správnu koncertnú atmosféru. David sa to zrejme pokúsil zneužiť, ale aj tak to nie je to pravé orechové. Čosi tam stále chýba. A to isté človek cíti, keď si pozrie, prípadne vypočuje koncert z Martinovho jarného turné. Má to atmosféru, ale tiež tam človek čosi postráda ... chýba tam skutočná charizma, ktorá priam vyviera z pódií DM ... a nemá na nej podiel len "pán božský", ktorý sa momentálne cíti ako skutočný "strongest man in the universe". Bohužiaľ, hlasy fanúšikov ešte nikdy neprinútili žiadnu kapelu k tvorbe. Ostáva len dúfať, že sa snáď niekto tam hore nad nami zľutuje a na jar sa naozaj budeme tešiť z prvých optimistických správ. Dovtedy sa budeme motať v publiku iných kapiel, pretože chvalabohu je na svete spústa skvelej muziky, a 8.novembra otvoríme oči všetkých slovenským promotérskym horenosom. Tak nech nás je v Inchebe čo najviac, a nech sa konečne aj David vráti do reality.

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa