Rodina sa stala dôležitejšou než hudba

Dave Gahan: "Nezapieram, boli časy keď som pil ako dúha a zvyšky mojich dní som strávil v baroch. Prepil som si manželstvo, peniaze a tak trocha aj moje zdravie. Pravdepodobne, nevedel som sa vyrovnať s náhlou slávou a čo je horšie, nevedel som, čo s ňou začať. Nahováral som si, že chlast mi v podstate aj tak chutí. Teraz je to už u mňa minulosťou"

"Prepil som si manželstvo a peniaze a tak trocha aj moje zdravie."

Oslnivá skupina 80-tých rokoch, Depeche Mode, sa ďalej prebúdza k životu. V septembri, na malom štadióne sa pozastavila, aby "čiernemu" národu predviedla svoju show. Na vrchole svojej kariéry zanevrela na hudbu, hoci z ich nepriamych a pochybných výpovedí o rozpade, nikto nevedel ako sú veci pravdivé.

Nemali rivalov. Ani Duran Duran ani Nena ani Wham! nemohli siahať po členky britskej skupine Depeche Mode. Dave Gahan, Martin L. Gore, Alan Wilder a Andy Fletcher, pravdu povediac ako sa aj vyjadrili, inklinovali k syntetizátorom, práve ktoré otvorili dvere k ľahkej elektronickej hudbe.
Počas desiatich rokoch sa Depeche Mode vezú ďalej napriek tomu si Dave Gahan myslí, že medzi členmi neexistuje hroziaca ,,ponorková choroba".
"Nezapieram, boli časy keď som pil ako dúha a zvyšky mojich dní som strávil v baroch. Prepil som si manželstvo, peniaze a tak trocha aj moje zdravie. Pravdepodobne, nevedel som sa vyrovnať s náhlou slávou a čo je horšie, nevedel som, čo s ňou začať. Nahováral som si, že chlast mi v podstate aj tak chutí. Teraz je to už u mňa minulosťou".

Kvôli drogovej sebaničiacej závislosti speváka skupina musela odriecť niekoľko z plánovaných koncertov čo taktiež viedlo členov k nervovej labilite. Nedokázali zniesť psychické záťažie zo stresu, v akom stave a kde nájdu svojho vtedy "potenciálneho" speváka.
Martin, kučeravé "strašidlo" a textár skupiny dáva za pravdu, že bez Davea Gahana Depeche Mode jednoducho nemôže existovať.
"Je to geniálny spevák, hoci v roku 1991 sme všetci cítili, že sa to s ním jednoducho nedá vydržať a nechceme byť s ním na jednom pódiu. Teraz nás ale presvedčil zo svojho vnútra, že sa zmenil. Z tých čo nás ostalo veríme, tomuto talentovanému mužovi. Na jar, keď sme sa všetci stretli na skúške, sme sa zdravili ako keby sme sa veky-vekov nevideli. Podivne sme hľadeli na Daveove oči, ale nezdal sa nám zmätený. Odvtedy sme na ňom necítili, že by naznačil príznak toho, že sa vrátil ku alkoholu. Dá sa to pochopiť aj ináč, za posledné roky sa znova stal otcom."

Gahan naozaj cíti viac spolupatričnosti k svojej "stratenej" rodine.
"Viem ich pochopiť, mojich starých pubertiakov. Dnes je pre mňa oveľa dôležitejšia rodina než Depeche Mode a čo ma najviac ubíja - nemôže s nami stráviť pobyt na svetovom turné. Aj ja som strachom celý bez seba, čo sa môže stať s mojimi deťmi. (smeje sa). Ale môžete mi povedať čo iné by som mohol robiť ako spievať...? Keď sme v 1980 s chlapcami začali boli sme pubertiakmi, ktorí si mysleli, že koncertovanie je to najdôležitejšie. Dnes všetci vieme, že inštitúcia Depeche Mode je na našom zozname hodnôt na treťom mieste. Na tých prvých dvoch sú naše rodiny".

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa