Pop kvíz: Andy Fletcher

Pop kvíz: Andy Fletcher

Aj keď sú kapelou, ktorá pohromy očakáva, je tento rok pred Depeche Mode pekne búrlivý. Sotva rozbehli turné na podporu albumu "Sounds Of The Universe", museli sa na pár dní stiahnuť do úzadia, nakoľko spevákovi Davidovi Gahanovi odstránili rokovinotvorný nádor - a pár týždňov na to si pre zmenu v Španielsku poranil nohu. No Depeche Mode sa vzchopili a počas ich zastávky v NY sme na pár slov odchytili klávesáka Andyho Fletchera.

Necítiš sa nepríjemne stojac v úzadí, stláčajúc gombíky, zatiaľ čo vpredu Dave Gahan riskuje život a vlastnú kožu?
Bohužiaľ, za klávesami sa väčšie úsilie vynaložiť nedá. Nie je to proste rock´n´rollový nástroj. Nakoniec, nie každý člen kapely môže opustiť svoju pozíciu a vyvádzať. Každá kapela ma v sebe odlišné osobnosti. Mám rád moju prácu v úzadí a v podstate by som sa v Davidovej pozícii vôbec necítil príjemne. Jednoznačne nie. Ak by ste raz videli moje tanečné pohyby, tak by ste také čosi po mne ani rozhodne nechceli.

Počas turné odstránili Davidovi nádor a neskôr si vážne zranil nohu. Prečo ste stále na cestách?
Pretože je to jednoducho úžasné turné. Celkovo, hlavne v Európe, je to zatiaľ naše najúspešnejšie turné. No na druhej strane asi najkatastrofálnejšie. Skvelé na tom ale je, že sme stále pri sile a fungujeme. David v podstate svetu ukázal svojho súťaživého ducha, zatiaľ čo vy môžete mať dojem, že by mal byť opatrnejší.

Väčšina kapiel by v takomto prípade odišla do úzadia a odmlčala sa.
Ak by boli prognózy v prípade Davidovho nádoru iné, urobili by sme tak, no prognózy nemohli byť lepšie. Bolo to podchytené v rannom štádiu a nebolo to vôbec vážne. Bolo to vlastne len otázka odstránenia.

Takže vlastne tvrdíš, že pre chlapíka, ktorý prekonal klinickú smrť, to bolo nič.
Nedávno som Davidovi povedal, "Neviem sa dočkať tvojej autobiografie". Ten príbeh sa totiž celkom slušne rozvíja.

Je možné, že niektoré z tých nehôd sú priamym dôsledkom desivých, niekedy až komických, kostýmov Martina Goreho? Nenaznačili ste mu niekedy, aby trochu ubral od tých kožených sukní a strieborných oblekov?
Za tie roky bolo z mojej strany tých pripomienok vcelku dosť, v zmysle "Toto by si nemal," alebo "tamto by si si nemal obliecť". Ale je to jeho svet. Pozrite sa na naše trio, nikdy nerobíme nič účelovo. Ja som priamy človek stojaci v pozadí a každý, kto sa na mňa pozrie, si môže pomyslieť, "kľudne by som jeho post zastal". A potom tu máte Martinovu záľubu v sukniach, striebre a ženskom výzore. A k tomu ešte jedného "macho" speváka. Ono sa to tak jednoducho rokmi vyvinulo a podľa mňa je to tak dobre.

Snažili ste sa ísť cestou, aby ste nikomu neublížili?
Práve na našom prvom koncerte v Izraeli ma zastihla prvá zo zlých správ: zomrel mi otec. Takže aj pre mňa to bolo na turné katastrofálne. Dobré na tom ale bolo, že sme odohrali niekoľko skutočne skvelých koncertov. Dá sa povedať, že koncerty tohto turné, v Paríži a Miláne, boli naše absolútne najlepšie, aké sme kedy odohrali. Takže to všetko má aj svoje vrcholy.

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa