PixelPup-y na turné s Depeche Mode

Jesenná časť svetového turné Depeche Mode je ukončená a konvoj sa postupne presúva na Európsky kontinent. Určite sa všetci tešíte aj na tradičnú pompéznu vizuálnu stránku koncertov skupiny. Zaujíma vás, kto ju má na svedomí a vďaka čomu je opäť tak úžasná?

Pozn. Odborníkom na svetelnú techniku sa vopred ospravedlňujem za prípadný nesprávny preklad technických pojmov.

PixelPup-y sa presadili na svetovom turné "padlých anjelov" z Depeche Mode

Kritici sa rozplývajú nadšením, že Dave Gahan, spevák veteránov britskej elektropopovej scény, Depeche Mode, nikdy predtým neznel a nevyzeral lepšie. Po štyroch rokoch opäť na turné robia tentoraz výkladnú skriňu novému, s nadšením prijatému, albumu "Playing The Angel", ako aj klasickým hitom z ich rozsiahleho katalógu.

Umelecký vedúci Anton Corbijn, vizualista Blue Leich a dizajnér osvetlenia Paul Normandale vytvorili vizuálny koncept odrážajúci nádych 80-tych rokov a starostlivo vybraté osvetlenie zasa dopĺňa tradičný štýl skupiny, ktorá vždy svoju hudobnú prezentáciu spájala s pompéznou vizualizáciou.

Jedným z kľúčových prvkov tak koncertného setu, ako aj svetelného dizajnu, je futuristická stavba pódia a stanovísk syntezátorov. Dopomohlo k tomu aj 59 PixepPup LED zariadení dodaných firmou James Thomas Engineering.

Paul Normandale vysvetľuje: "Požadoval som farbumeniace zariadenia, ktoré budú oslnivé, rýchle a zároveň by ich bolo možné umiestniť do malého priestoru. PixelPup-y sú úzko späté so samotnou podstatou elektronickej hudby a doplnené celou škálou obvyklých svetelných súčiatok tak dokážú dodať celej šou iný rozmer."

Koncert je teda dvojhodinovou futuristickou extravaganciou svetla a videa v perfektnom časovaní svetelného operátor Frasera Elisha. Motorizovaná konštrukcia, ktorá v sebe zahŕňa množstvo súčastí, vrátane šesťnástich PixelLibe 1044-iek vysiacich v zaujímavom klinovom rade, dodáva niektorých skladbám ďalšiu dimenziu. Svetelné lišty zasa bleskovo reagujú na spŕšku elektronických sekvencií hudby Depeche Mode, ktorí vlastne nie sú ľudia, ale padlí anjeli.

Celý svetelný park dodala firma Upstaging Inc.

zdroj: zioshow.com

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa