Nekorunovaný král je späť

A máme ho tu opäť! Vydaním tretieho, zrejme posledného singla z albumu Paper Monsters - Bottle Living/Hold On, štartuje Dave tretiu časť svojho, viac ako úspešného turné Paper Monsters Tour. Určite si mnohí z vás všimli, že od samého začiatku obdobia jeho sólovej dráhy, najviac na fans zaberá nenápadná, na albume skoro prehliadnuteľná skladba, Bottle Living.

Čím to asi bude? Textom určite nie, pretože ten, okrem refrénu, väčšina ani nevníma. Melódiou? To by bola dosť diskutabilná otázka. Je to samotným Davidom! Dave totiž do spevu v tejto skladbe vložil najviac energie. Srší z nej príšerná dávka života a Dave sa vám prederie do uší tak, ako keď počúvate Depeche Mode. Niet preto divu, že mnoho poslucháčov a majiteľov albumu predpokladalo skladbu Bottle Living ako druhý singel. Nuž, ale Dave už vie, ako na svojich fans. Týmto návštevnosť koncertov ešte viac zdvihne.

Samotný singel je zvláštny tým, že nemá b-stranu. Ide totiž o tzv. "double A" singel, kde sú dve skladby v rovnakej pozícii. V tomto prípade skladbe Bottle Living sekunduje koncertne veľmi úspešná Hold On. Je len podivné, že k tejto skladbe sa nenakrútilo žiadne video, ako je u podobných projektoch často zvykom.

Ale spať ku hlavnej skladbe. Téma Bottle Living odkazuje na myšlienku Paper Monsters. Spoveď a očista vlastného svedomia. Tak ako sa Dave vyrovnal so svojou drogovou závislosťou v Dirty Sticky Floors, tak životnú kapitolu svojich problémov s alkoholom, ktorých tiež nebolo málo, uzatvára týmto singlom. Dave tu opisuje samého seba a jeho bezohľadnosť voči svojmu okoliu: "Ako pes, čo šteká, no nehryzie, tiež hľadá, do koho si zabŕdne. Uťahaný, špinavý, určite na noc netrafí domov".

V jednom z promo rozhovorov k albumu Dave túto skladbu opísal veľmi stručne: "V Bottle Living je kúsok diabla Davida, ktorí odniekaľ prichádza, ale v skutočnosti nie je zlý". Zrejme to má súvis aj s videoklipom, kde sa to záhadnými obrazcami, z ktorých niektoré vychádzajú z Davidových tetovaní, len tak hemží.
Singel svojou skladbou a výberom DJ-ov zvučných mien (Tomcat, Kowalski, MachineHead) stavia jednoznačne na úspech, ktorý dopomôže k lepšiemu predaju albumu Paper Monsters. Zároveň je aj pozvánkou na jesenné koncertné turné Davida Gahana po Európe, rámci ktorého sa zastaví 8. novembra v Bratislave.

Singel vychádza v Európe 27.10.2003

Názory Devotees (5)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa