Martin Gore, Miláno 2003

Martin Gore, Miláno 2003

Rozhovor s Martinom, ktoré so svojim štábom nafilmoval krátkom pred vystúpením v talianskom Miláne v rámci miniturné k albumu Counterfeit². Rozhovor je súčasťou Martinovej EP "Loverman".

Martin: Spolu s projektom Counterfeit2 som sa rozhodol pripraviť aj miniturné. Je veľmi krátke, zahŕňa v sebe len 8 vystúpení, každé na inom mieste sveta. V tejto chvíli sa nachádzame v Miláne a večerné vystúpenie sme sa rozhodli sfilmovať.

Vždy sú skladby, ktoré pre mňa veľa znamenajú. V histórii hudby by som našiel tisícky skladieb, ktoré sa mi páčia, tentoraz som však ten zoznam zúžil len na 20 piesní a 11 z nich sa dostalo na samotný album. Myslím, že to nahrávanie bolo omnoho zložitejšie, než som si na začiatku predstavoval, pretože po tom, čo som vybral skladby, som očakával, že len jednoducho zájdeme do štúdia na nahráme ich. Je však dôležité pristupovať k týmto skladbám s rešpektom, musíte sa rozhodnúť, ktoré prvky z tých skladieb máte radi a akú dôležitosť pre Vás predstavujú, ktoré konkrétne momenty originálu s Vami pohnú a ktoré z nich chcete zachytiť aj vo Vašej verzii. A práve tieto náležitosti zaberú v celkovom procese veľmi veľa času.

Je zaujímavé, že tentoraz som na pódiu počas tých 90-tich minút v úlohe frontmana omnoho menej nervóznejší, ako keď vystupujem s Depeche Mode. Asi to bude tým, že zvyčajne trpím návalom paniky a to sa stáva väčšinou vo chvíľach, keď nemáte o čom premýšľať. Keď sa však sústredíte na spievanie a texty, tak na paniku jednoducho nezostáva čas.

Na turné k albumu "Songs Of Faith And Devotion" sme strávili 15 mesiacov a uvedomili sme si, že to bolo príliš dlhé, takže keď sme sa nesmelo vrátili opäť ku koncertovaniu, ktoré súviselo s albumom hitov, tak už to boli len 4 mesiace na cestách, následne s albumom "Exciter" to bolo 5 mesiacov, čo si myslím, že je pre kapelu vcelku vyhovujúce. Ja preferujem ešte kratšie obdobie, no a takisto som si nebol istý, ako sa mi bude páčiť celá táto záležitosť. Viete, nikdy predtým som nestál na pódiu v úlohe frontmana celých 90 minút, takže neviem, čo všetko to ovplyvní, ale zatiaľ si to užívam. A to je dobre, pretože ak sa mi to zapáči a budem chcieť, možno neskôr v lete ešte pár vystúpení pridám.

Dnes večer sa príde na nás pozrieť aj Andy, takže som zvedavý na jeho názor. Absolútne neviem, čo od toho očakáva, pretože mi prezradil, že nesledoval ani internet, aby nenašiel žiadne informácie o setliste. Chce si jednoducho dopriať prekvapenie. Jeho hodnotenie po koncerte si budem doslova vyžadovať.

Andy: Ahojte, hlási sa Fletch, prišiel som si pozrieť Martinovo vystúpenie. Do tejto chvíle som nevidel žiadne z jeho vystúpení, neviem aké skladby predstaví, neviem ako k nim pristúpil, ale zopárkrát som sa s ním o tom zhováral a priznal, že všetko prebieha fantasticky. Takže sa na to veľmi teším a je milé vidieť Martina vystupovať s minimálnym vybavením na pódiu, pretože doteraz to bolo vždy o veľkých pódiách. Skutočne sa na to teším.

Martin: Na všetkých vystúpeniach je publikum skutočne fantastické a to aj napriek tomu, že album ešte nevyšiel a nemajú skladby odkiaľ poznať. No ale je tu samozrejme internet a vďaka nemu sa môžete dostať k novému materiálu, ktorý ešte vôbec nie je v bežnom predaji. To je jedna z tých dobrých stránok internetu :)

Mám rád, keď si doprajem pauzu v komponovaní, pretože to podľa mňa pomáha pozdvihovať kreativitu. Takže potom, keď sa opätovne ponorím do písania, tak mi to celé príde omnoho jednoduchšie. V tomto prípade je to pre mňa výhodné z toho dôvodu, že sa pokúsim o skomponovanie nového materiálu, čiže na konci tohto roka, prípadne začiatkom roka 2004 by sa Depeche Mode mohli vrátiť do štúdia a začať na niečom pracovať.


Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa