‘John The Revelator / Lillian’ promo cd

Členom tímu depechemode.sk sa opäť dostala česť v predstihu si vypočuť nové formáty očakávaného, v poradí štvrtého, singla z albumu "Playing The Angel", tentoraz však v podobe dvoch skladieb "John The Revelator" a "Lillian". Slovami Ľudka Sobotu: "Sakra, my jsme se na to tak tešili! No viď kluci?!"

Ak už niekto z fanúšikov mal príležitosť počuť prvý, nekonečne dlhý, club promo disk a zostal mierne zaskočený, ak nie priam znechutený, predsalen je tu malá útecha v podobe promodisku s označením RCD Bong 38. Pýtate sa prečo? Nuž preto, že práve toto promo prináša zeditované obe singlové skladby a musím uznať, že páni Hillier a Fitzmaurice si dali skutočne záležať.

Ak by som mohol kvalitu zeditovaných verzií prirovnať k niečomu z minulosti, tak by to bola rozhodne singlová verzia skladby "Useless", ktorá sa od svojho albumového originálu líši väčšou hutnosťou, tvrdosťou a surovosťou. Niet sa čo čudovať, napokon úlohou singlovej editácie je predsa vtesnať do rádiovej minutáže to najlepšie z originálu a upraviť to do "chytľavej" podoby. A v znamení tohto jednoduchého vzorca sú pre mňa osobne obe nové singlové skladby skutočnou pastvou pre uši. Pokiaľ som doteraz vždy tvrdil, že hoci je "John The Revelator" naozajstnou albumovou perlou, chýba jej riadna bassová linka, ktorá by zvýraznila refrénové pasáže, nakoľko na albume znie po melodickej stránke, aspoň podľa mňa - nech mi fans odpustia, až príliš synthypopovo a umelo. To, čo však na vás vypália páni z Depeche Mode na singly, to už je iné café. Ben Martinovu zvonkohru primixoval priamo do úvodu, Davidovým postupným zvyšovaním tempa hlasu akoby sa všetky známe zvuky prilievali do hlavného prúdu, obohatené sú aj inštrumentálne pasáže, refrény sú plnšie a hlavne, skladba je viac bassovo hutnejšia, čím získava na väčšej intenzite a celkovej príťažlivosti. Hoci je evidentné, že na hitparádový úspech to nebude, rozhodne sa bude skvele vynímať v playlistoch komerčných rádií (teda ak programový riaditeľ nájde odvahu túto skladu do vysielania zaradiť) a aj neznalého poslucháča svojou intenzitou strhne.

Ešte väčšie prekvapenia vám však pripravil Steve Fitzmaurice v skladbe "Lillian". Už to nie je ten "čierny Peter" albumu, ala "nevydaná skladba z obdobia Music For The Masses". Bohatšie bicie, pestrejšia zvuková koláž, chytľavejšie tempo... ozajstná pohodovka na neskoré nočné hodiny v spoločnosti krásne hriešnych žien:). Touto úpravou sa dostala na povrch skutočná krása tejto skladby, viac vynikli Martine "backgroud" vokály a aj jeho gitara je ostrejšia. Bude teda naozaj zaujímavé sledovať, ktorú z týchto "A" skladieb budeme v étery počuť častejšie.

Je otázne, či má zmysel komentovať zbytok promodisku, nakoľko ten je zasa určený len pre fanúšikov tanečnej scény. Za všetky remixy však treba pochváli prácu, ktorú so skladbou "John The Revelator" odviedli páni Lavelle a File, skrývajúci sa za pseudonymom UNKLE. Bez akýchkoľvek pochybností ho môžem označiť za najlepší remix súvisiaci s albumom "Playing The Angel". Nielenže ho ťažko označiť za tanečnú záležitosť, nakoľko sa v skutočne krátkych 3 minútach a 19 sekundách vystrieda niekoľko temp, ale dokonca aj niekoľko hudobných štýlov. Zvlášť gitarová pasáž dokonale lahodí ušiam.

K dispozícií sme dostali samozrejme aj ďalšie promoclub cd, tentoraz aj s piatimi remixami skladby "Lillian", z tých sú však najprijateľnejšie "Chab Vocal Remix" a "Chub Dub", ktoré zabodujú iba tak u fanúšikov hlasujúcich za Depeche Mode Party Track na tohtoročnej berlínskej LoveParade.

Moje odporúčanie: Pri doplňovaní zbierky nosičov singla "John The Revelator & Lillian" sa sústreďte len na edície obsahujúce 7" verzie oboch skladieb. Všetko ostatné je z hodnotového hľadiska len strata peňazí.

Tracklisty:

John The Revelator / Lillian - RCD Bong 38

01 John The Revelator (Single Version)
02 Lillian (Single Version)
03 John The Revelator (Tiefschwarz Edit)
04 John The Revelator (UNKLE Edit)
05 John The Revelator (Bill Hamel´s Audio Magnetics Edit)
06 John The Revelator (Boosta Edit)


John The Revelator / Lillian - PCD Bong 38

01 John The Revelator ('Dave Is In The Disco' Tiefschwarz Remix)
02 John The Revelator (Tiefschwarz Dub)
03 John The Revelator (Murk Mode Remix)
04 John The Revelator (Murk Mode Dub)
05 John The Revelator (Boosta Club Remix)
06 John The Revelator (UNKLE Re Construction)
07 Lillian (Chab Vocal Remix)
08 Lillian (Chab Dub)
09 Lillian (Pantha Du Prince Neues Holz Remix)
10 Lillian (Pantha Du Prince Raboisen Ecke Burstha Remix)
11 Lillian (Robag Wruhme Kräzy Fuckking Dob)

Názory Devotees (43)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa