Desatoro Davidových prikázaní

Spravili média z Davida osobnosť, ktorá vie, čo je to život alebo sa o to postaral sám a je natoľko skúsený, že Vám môže radiť? Nech je to akokoľvek, novembrové vydanie magazínu Q prinieslo v rubrike "Desatoro prikázaní" odporúčania Davida Gahana.

1. Netrpte pre vlastné umenie

Za posledné roky som si užil mnoho bolesti a utrpenia. Nosil som piercing s názvom "guiche". Nosí sa to medzi análnym otvorom a semeníkmi. Cítite si vtedy všetky štyri orgány. Váš vetraný zadok, penis a dve "vajcia". V podstate je vaša dôstojnosť akousi výkladnou skriňou. Poznal som dievča, ktoré si potetovalo celú svoju tvár. Ja som sa okolo takej bolesti len "šuchol".

2. Chopte sa vlastného života

Našich fanúšikov sme nazvali "Čierny kŕdeľ" (The Black Swarm). Nebudem preháňať, keď poviem, že v prvých radoch vidím každý večer tých istých ľudí. Štyri roky musia tvrdo pracovať, aby si ušetrili dostatok peňazí a mohli nás vidieť každý večer. Je to trochu strach naháňajúce, keď zistíte, že ľudia, ktorí sa pred dvadsiatimi rokmi stretli na našich koncertoch sa medzi sebou posobášili, majú deti, ktoré obliekajú tak, aby sa mi podobali. To je totálne psycho.

3. Deti budú vždy deti

V tomto sa nikdy nič nezmení. Zabudnite na ASBO. Dnešní mladí ľuda sú takí istí, ako v časoch, keď som vyrastal. Banda spratkov. Niekoľkokrát som sa ako mladistvý delikvent dostal pred súd. Oni vás tam tak oslovia: "Gahan, vy ste mladistvý delikvent." Moja mama zvykla vravieť, "Niekedy to ide s Davidom pekne dolu vodou."

4. Prvá rana je najhlbšia

Keď som bol tínejdžer, tak mi jedno dievča dalo kopačky, teda, pretiahol mi ju môj nejlepší kamoš Mark. Bol som s ňou na jednej party a niekde sa mi stratila. Všetci na mňa čumeli. Vedeli, čo sa deje. Vpálil som do kúpelne a videl som Markov biely zadok ako sa pohybuje hore a dole. To bola moja prvá facka od života. V hlave sa mi usadila myšlienka, že asi nie som moc dobrý. Odvtedy s tou myšlienkou neustále bojujem.

5. Starých zvykov sa človek ťažko zbavuje

Martin (Gore) si zasa začal lakovať nechty. K tomu sa neskôr pridali šminky. Pýtam sa ho, "Martin, ale nezačneš opäť nosiť sukne, však nie?". To by nás zasa prirovnávali k homosexuálom.

6. Priestor je vzácna vec

Nikdy nesexujte v rýchlovlaku. Umyvárky sú tam príliš malé, čo do priestoru. Bolo to všetko príliš rýchle, a teraz nemyslím len na rýchlosť toho vlaku.

7. Poznajte, kedy máte odísť

Na Oxford Street som zvykol dekorovať výklady, u John Lewisa. Vtedy sme už začali hrať po kluboch a niekto zaklopal na výklad, "Hej, nie si ty z Depeche Mode?" Poobede som to tam zabalil.

8. Do tehál a malty neinvestujte

Kopec peňazí som minul na domy. Kúpil som si dom s výhľadom na Hollywood: ten dom bol peklom. Slnkom tam pražilo, tak sme zatemnili okná. Po zemetrasení tam počas dažďov zatekalo, takže tam večne býval pekný bordel. Každý sa na to vykašlal a nik s tým nič nechcel mať. Bolo to príšerné. Permanentne sme tam mali murárov. Nakoniec sa z nich vykľuli skvelí drogoví díleri.

9. Akceptujte samého seba

Rockové hviezdy užívajú drogy, aby unikli realite. A byť rockovou hviezdou, to je priam dokonalá cesta úniku pred realitou. To viete, komponovať hudbu a koncertovanie, to je fakt zábava. No prezliekanie sa? Natáčanie videa? Fotografovanie? To sú všetko pekné blbosti.

10. Nie sme sami

Keď sa môj život na dve minúty zastavil (Los Angeles, 1996, zástava srdca po predávkovaní), nevidel som žiadne svetlo. Nevidel som žiadneho Svätého Petra pri Nebeskej bráne. Videl som len tmu. No cítíl som niečo neskutočné, niečo väčšie ako moja bytosť. Totálne ma to vydesilo. Toto všetko je jeden obrovský film a my v ňom hráme len svoju vlastnú malú úlohu.

Zdroj: Q manazín, 11/2005

Názory Devotees (33)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa