Depeche Mode v San Diegu

V súvislosti s vydaním nového albumu Depeche Mode, ako aj očakávaného koncertu v americkom San Diegu, zverejnil portál SignOnSanDiego.com krátky článok dokazujúci fakt, že aj v Spojených štátoch sa na svoju obľúbenú skupinu fans veľmi tešia.

Mala som 15, keď moje bláznovstvo a puberta skončili. A bol tomu rok, čo definitívne skončilo moje pobláznenie Georgeom Michaelom, kedy som uctievala jeho plagát v životnej veľkosti, na ktorom sa krásne vynímal jeho zadok v modrých džínsoch a naspamäť som poznala všetky texty jeho albumu "Faith". Bola som unudená popom, klasický rock mi nič nehovoril a zúfalo bažila po niečom, čo by vo mne zapálilo novú vášeň. V roku 1990 vydali Depeche Mode album "Violator", ktorým som bola fascinovaná.

Začalo sa to ako malá aférka so skladateľom/spevákom/klávesákom Martinom Gorem, ktorý ma očaril svojimi kučeravými blond vlasmi, oslnivým úsmevom a jeho jemným hlasom v notoricky známej a zasnenej skladby skupiny "Somebody". Potom prišlo očarenie ich elektronickými, či radšej mám uviesť "syntetickými"?, zvukmi. Moja DM zbierka bola plná tričiek, čiapok, plagátov a kopy cédečiek, vrátane kolosálnych rádiových hitov ako "Enjoy The Silence", "Personal Jesus", či "People Are People".

S príchuťou industrial, no bez násilného zvuku, tvrdých gitár, bombastických bicích, získavala hudba Depeche Mode počas viac ako 20-tich rokov úžasnú rozmanitosť. Gothici ich zbožňujú, indie rockeri priznávajú vlastníctvo celých kolekcií ich nahrávok a alternatívni rockeri sa objavujú na každom ich koncerte. David Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher a Alan Wilder (ktorý už s kapelou nie je) sú prakticky legendami - zaleží od toho, kto ich ako vníma.

Odhliadnuc od tetovania a ďalších vecí, ktorými sa chcete odlíšiť, dokážete odsúdiť fanúšikov za ich oddanosť? Poznala som dievča, ktoré si vyholila hlavu ako Dave. Špeciálne pre koncert v Miami (1990) mala strih s vyholenými písmenami "DM", a tento malý skalp ešte namaľovala na červeno. Ako môže byť niekto tak strelený? No dobre, bola som to ja, vtedy som si myslela, že je to totálne super.

Najnovším počinom Depeche Mode bude "Playing The Angel", prvý dlhohrajúci album skupiny od roku 2001, kedy vydali album "Exciter". Vydanie "Anjela" je naplánované na 18. októbra a v novembri sa dočkáme nového materiálu v koncertnej podobe. Takže potom v dave hľadajte dievča vo vyblednutom tričku "Violator", ktoré si pospevuje všetky staré skladby skupiny.

autor: Jennifer Croshaw

Názory Devotees (2)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa