Depeche Mode sa vrátia v roku 2012

Depeche Mode sa vrátia v roku 2012

Exkluzívny rozhovor s Andym Fletcherom pre mexické stránky milenio.com, v ktorom opäť potvrdil chystaný zámer kapely začať v budúcom roku s nahrávaním nového albumu.

Klávesák Depeche Mode, Andy Fletcher, ktorý zavíta do Mexika 9.decembra 2011, prezradil, že jeho domovská kapela zažíva momentálne jedno z najlepších období kariéry. Zároveň nezabudol zdôrazniť, že dj-ing berie ako hobby a že aj po 30-tich rokoch je súdržnosť kapely naozaj silná.

Počas rozhovoru o Depeche Mode sme prebrali históriu, dobrú hudbu, talent, kvalitu, no takisto históriu svetovej hudby, ktorú táto kapela obohatila počas svoje 30-ročnej kariéry a naďalej pokračuje v inovácii, nakoľko chystajú nový materiál pre rok 2012 - presne tak nám to povedal klávesák kapely, Andy Fletcher.

"V januári sa pridám k Depeche Mode, kedy začneme s nahrávaním nového CD, samozrejme pôjde o nový materiál. Martin sa posledných 5-6 mesiacov aktívne venuje komponovaniu, takže sme prakticky pripravení a hlavne plní vzrušenia, pokiaľ ide o práce na novom albume," priznal Andy v rozhovore pre stránky Milenio.

Po kariére, ktorá v sebe zahŕňa 20 albumov a niekoľko svetových turné, teda chystá kapela pre rok 2013 prekvapenia, no už dnes je jej vyzrelosť úplne zreteľná a ich vplyv evidentnejší, než kedykoľvek predtým.

"Myslím, že aktuálne nám všetko hrá do karát, máme milióny fanúšikov po celom svete, stále máme radosť z hrania, sme dnes v tom, čo robíme, rozvážnejší, než kedykoľvek predtým, čo je skutočne dobré... a aby som bol úprimný, myslím, že máme za sebou úžasnú kariéru. Byť na scéne 30 rokov, to je skutočne neuveriteľný pocit," prehlásil Andy.

Aj napriek tomu, že o chystanom novom albume, ktorého témy sú výlučne dielom Martina Goreho, sme sa nedozvedeli žiadne podrobnosti, Andy nám prezradil, že spoločné nahrávanie sa začne skutočne začiatkom budúceho roka.

"Zatiaľ som žiadnu z nových skladieb nepočul, čaká nás veľký míting, kde nám Martin predstaví nové demá a na to sa skutočne tešíme," povedal Fletch, ktorý si aktuálne užíva úlohu dj-a (dj-ingu sa začal venovať pred 12-timi rokmi) a 9.decembra sa chystá navštíviť aj Mexiko. Svoju šou predstaví v Plaza Condesa.

"Už vtedy som to bral ako hobby, pretože som sa tomu venoval popri práci v Depeche Mode, takže je to niečo, čomu sa venujem po celý čas. No doslova bažím po návšteve Mexika, kde sa dúfam stretnem so skvelými ľuďmi a užijeme si."

S istotou v hlase, ktorú cítime v jeho odpovediach, sme sa postupne prepracovali až k samotnej produkcii Depeche Mode.

"Snažím sa vytvoriť akýsi historický portrét kapiel, ktoré formovali základy Depeche Mode, nakoľko hrám množstvo elektronickej hudby, ale takisto aj tú tanečnú. No a takisto verím tomu, že hudba Depeche Mode takisto riadne potrápi publikum (smiech). Celá myšlienka je postavená na jednej veľkej párty, kde si majú ľudia v prvom rade riadne užiť," dodá.

Z tohto aspektu je však skúsenosť z prezentovanej produkcie trochu iná, než keď je na pódiu so svojimi kolegami z kapely, nakoľko "napríklad v Mexico City ide vždy o niečo absolútne úžasné, pretože sme tu vždy obklopení tisíckami ľudmi, ktorí doslova šalejú a keď k tomu máte vedľa seba priateľov, je to neuveriteľný pocit. No keď som tu ako DJ, ide o trochu intímnejší zážitok."

Tentoraz však bude mať Andy omnoho väčšiu príležitosť si vychutnať Mexiko, pretože "keď cestujem s Depeche Mode, tak sme vždy vo veľmi veľkom zhone, takže niekedy ani nemáme čas si pozrieť mesto. Ale tentoraz strávim v Mexiku 5 alebo 7 dní, takže budem mať na Vašu krajinu skutočne dostatok času," prizná so všetkou úprimnosťou.

Názory Devotees (3)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa