Dave Gahan pre BBC 6 Music

Dave Gahan pre BBC 6 Music

Depeche Mode koketujú s myšlienkou, že by ešte pred mamutím svetovým turné, k albumu "Spirit", mohli odohrať sériu intímnych zahrievacích koncertov.

"Nevylučujeme to," povedal pre BBC 6 Music frontman Dave Gahan. "Začíname vo Švédsku, ale nikdy neviete - možno v tom čase, prípadne ešte pred samotným turné, niečo uskutočníme. Možno to bude niečo v malých priestoroch, kde odohráme niekoľko nových skladieb, spolu so staršími kúskami, len preto, aby sme to celé precítili."

Spevák takisto potvrdil, že onedlho budú oznámené aj termíny severo a juhoamerického turné. "Myslím, že sme si tentoraz nasadili latku pekne vysoko. Európske koncerty sme práve oznámili, onedlho oznámime termíny turné po Severnej Amerike, a možno aj niekoľko koncertov v Južnej Amerike."

Ohľadne očakávaného albumu "Spirit" Gahan poznamenal: "Nahrávanie albumu so skupinou ľudí je trošku háklivá vec, pretože pracujete v tíme, máte predstavu, ako by čo malo znieť, no osoba sediaca vedľa vás to nemusí vnímať rovnako. Pokiaľ ide o mňa a Martina, nie veľmi často sa o takých veciach rozprávame. My si spolu nesadneme a nediskutujeme, my sa do tých vecí jednoducho pustíme. K nahrávkam Depeche Mode nás privedie akési kúzlo a práve to ich robí zaujímavými."

"Nechcem tým povedať, že ide o jednoduchú skúsenosť, ale jednoznačne majú tieto veci svoj začiatok, jadro a záver. Patrí k tomu aj úcta k práci... máme nastavené vysoké štandardy, pokiaľ ide o to, čo robíme a ako by mali veci znieť. Martin je v našej kapele skladateľom prakticky od jej vzniku... ja väčšinu času trávim v kresle. Tu a tam venujem hraniu pár minút a tak je to v pohode. Som šťastný, že som toho všetkého súčasťou. Martin sa k mojim skladbách chová tak, akoby boli jeho vlastné. Samozrejme, opačne to fungovať nemusí, teda, keď dostanem nápad v súvislosti s jeho skladbami, ale to je v poriadku, pretože on je ďaleko lepší skladateľ, než ja."

Nakoniec dodal: "Ako skladateľ stále nedokážem sformulovať vlastné nápady, kým sa neodrazím od niekoho iného. Ako osoba, ktorá má rada, keď nemusí s ľuďmi príliš komunikovať, je toto jediný spôsob, ako komunikovať dokážem."

podcasty BBC6Music: Rozhovor s Davidom, Martin a Andy

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa