Čo povedali

"Martin Gore mi raz povedal - neviem, či si to ešte pamätá, možno bol opitý - že tie pesničky dostáva akoby... dostáva niečo od Boha a myslí, že to stráca kvôli tomu, že pije. A taktiež si myslí, že svoju prácu musí prevteľovať cez mňa, že som jeho hlas."

Dave Gahan o drogách
"je to strach priznať si, že už nemáš kontrolu nad tým, čo sám so sebou vyvádzaš, a že to ( heroín) už aj tak nefunguje.... ale aj tak stále hľadáš ten "rauš", ktorý si zažil po prvý krát."

o samote:
"Myslel som si, že ten chlapec sa chce so mnou skamarátiť, len preto, že som v Depeche Mode. Používal som to ako výhovorku, ale keď som začal užívať heroín, nejaký čas som naozaj nikoho nepotreboval."

o samovražedných pokusoch:
"myslím, že som sa o samovraždu pokúšal niekoľko krát, rôznymi spôsobmi. Ale podľa mňa to bolo skôr volanie o pomoc, pretože som a vždy uistil, že je okolo dosť ľudí, takže sa vždy nájde niekto, kto ma zozbiera zo zeme.. A bolo skvelé, že vždy okolo boli ľudia, čo chceli udržať Davea nažive... Aj keď som si hovorieval že to robia len preto, aby som naspieval ďalší album. "

o talente ako dar od Boha:
"Martin Gore mi raz povedal - neviem, či si to ešte pamätá, možno bol opitý - že tie pesničky dostáva akoby... dostáva niečo od Boha a myslí, že to stráca kvôli tomu, že pije. A taktiež si myslí, že svoju prácu musí prevteľovať cez mňa, že som jeho hlas."

o prežívaní skladieb:
"Jeden čas som si myslel, že musím byť v stave totálnej bolesti, aby som dokázal spievať skladby ako "Condemnation". Že musím vziať všetko čo mám v tele, a dostať to von. Bola to záležitosť mojej hlavy - robil som to hlavou a nie srdcom. Vážne by som chcel, aby som to vedel robiť srdcom, nechať to plávať a vedieť sa cítiť dobre vo svojej koži, a nejaký čas potrvá, než sa mi to podarí."
čerpané z rozhovoroch pre MTV z roku 1997

David Gahan o konkurencii:
"Predtým rádiá hrali naše skladby spolu s Eagles, teraz musíme súťažiť s Prodigy a Chemical Brothers."
Saturn Aktuell 1997

Martin Gore o textoch:
"Sú len čiastočné o Davidovom pekle. Píšem ich zo svojej perspektívy... ja mám taktiež so životom problémy."
(Guardian 1997)

Andy Fletcher o úvahách o zmene na postu speváka:
"Keby sa David nebol vyliečil, použili by sme Martinov hlas. Ale aj keď je Martinov hlas nádherný, nie je tak dobrá ako Daveov."
Big Issues 1997

David Gahan o nástrojovom obsadení na súčasnom koncerte:
"Plánujem na pódiu použiť ďalších hudobníkov..."
tlačová konferencia 1998

Martin Gore o programe svetového turné The Singles:
"Zoznam piesni sa bude skladať zo 16 jasných skladieb, ktoré jednoducho musíme zahrať a niekoľko nových."
tlačová konferencia

Osobný život
"Som tak pyšný na svojho syna Jacka a keď prídem domov (New York), môj synovec sa mi vrhne okolo ramien a moja maličká dcérka sa na mňa pozrie - to je všetko o čom to je. Znie to ohrato, ale skutočne sa cítim byť milovaný. Pracujem na sebe. Toto sú naozaj ohromné momenty a je to ako absolútne blaho."
Dave Gahan, Time Out, UK, (4-11/4,2001)

Plánovanie turné
"Kapela a ich manažment sú skvelým príkladom organizácie s jasnou víziou toho, čoho chcú dosiahnuť na akomkoľvek turné. To núti viac definovať vlastnosti agentov a urýchliť celý proces koordinovania turné".
US agent Carol Kinzel, Audience, (jeseň 2001)

O When The Body Speaks
"When The Body Speaks bola nahrávaná v Electric Lady v New Yorku v intímnej miestnosti, kde spí Jimmyho mačka. Dal som Martina a Davea do jednej miestnosti, aby hrali spolu bez sluchátok a prežívali túto skladbu. Výsledok bol skutočne veľmi pekný - nevinná gytarová linka s "uvedomelým" textom a Daveovým prežívaním - milujem ju! Všetky údery a zvuky potom nasledovali rovnakou cestou".
Mark Bell, Keyboard (máj 2001)

O Goodnight Lovers
"Goodnight Lovers je balada, ktorá má zmysel. Je to veľký hit, pretože je to od Mode a je klasická, pretože ju napísal Martin Gore. Kúpte si ju !!!"
Karl Hainer, BBC, január 2002

Otec vs syn
"Mám s nim teraz veľké problémy. Ešte nikdy ste nevideli také vymývanie mozgov. Keď mal jeden týždeň, natlačil som Joeovi do hlavy Chelsea a on sa mi teraz snaží nahovoriť, že fandí Arsenalu. Všetko to začalo v našej reštaurácii v St John's Wood. Šéf, ktorého má rád, mu povedal, že Chelsea nie sú nič moc a presvedčil ho na Arsenál. Pred štyroma týždňami prišiel domov a hovorí mi: "Tati, ja už nie som fanúšikom Chelsea. Ja teraz fandím Arsenálu." Hovorím si teda: "OK, chce to čas a presvedčím ťa späť." Na druhý deň som mu povedal: "Pozri sa Joe, ak chceš byť fanúšikom Arsenálu, potom je to na tebe, ale Megan (moja dcéra) a mama ideme v sobotu na Chelsea. Ale pretože ty si fanúšik Arsenálu, nemôžeš s nami ísť." A on mi odpovedal, že je faúšikom Chelsea, takže sa mi poriadne uľavilo. Strachoval som sa, ako dlho ho to bude držať."
Fletch, FourFourTwo, (júl 2001).

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa