Bleskový rozhovor s Martinom (1990)

Hoci rozhovorov s Depeche Mode je po internete rozosiatych ako maku, nájsť nejaký s Martinom, a ešte k tomu z obdobia prezentácie albumu Violator, to dá skutočne zabrať. Predsa len sa mi podarilo nájsť jednu "bleskovku", ktorá možno zaujme a možno práve naopak.

Prečo tá trojročná pauza pred vydaním albumu Violator?
Myslím, že to už ide s vekom, potrebujeme sa v technike hrania neustále zdokonalovať, a tým pádom aj nahrávanie trvá dlhšie. Predtým sme dokázali vydávať album každým rokom, teraz je proces nahrávania zložitejší.

Čo si myslíš o súčasnom hudobnom "biznise"?
Hudobný priemysel sa v podstate vôbec nezmenil, stále je to hrôza... Keď si človek z času-načas pozrie rebríčky predajnosti, zostane ako obarený, pretože to vôbec nie je také, aké by to byť malo. Ale na druhej strane, keď si zalistujete v archívoch rebríčkov, tak 5-10 rokov dozadu, zistíte, že sa vôbec nič nezmenilo. Keď je človek mladší je viac oduševnelí, čo sa týka nahrávania, neskôr sa zameria viac na vystúpenia.

Prečo je na obale albumu Violator práve ruža?
Mali sme pocit, že slovo "Násilník" je príliš surové, takže sme chceli nejaký protiklad v podobe čohosi jemného a príjemného. Tak sme sa rozhodli pre ružu.

Môžeš nám vysvetliť text skladby "Enjoy The Silence"?
Ako hovorí sám text, niekedy mám pocit, že slová sú úplne zbytočné: pocity a vzrušenie sú omnoho dôležitejšie.

Aký máš názor na Antona Corbijna?
Myslím, že naša tvorba je tak trochu humorná, ale nejde o ten druh humoru, ktorý by sa ľuďom páčil. Takže jeho videá dokážu naším skladbám určitú dávku humoru pridať. Naozaj sa nám páči spôsob jeho práce, má ohromnú predstavivosť a je to skutočný umelec.

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa