Andy Fletcher o Delta Machine

Andy Fletcher o Delta Machine

Promo kampaň k novému štúdiovému albumu sa rozbieha. Pre kalifornský magazín Exclaim sa k albumu vyjadril Andy Fletcher.

Po množstve žartov a podpichovaní sa Depeche Mode konečne nechali počuť, že sa vracajú na scénu s 13-tym štúdiovým albumom "Delta Machine". Podľa vyjadrenia klávesáka a zakladajúceho člena kapely, Andyho Fletchera, sa nahrávka pionierov britského synthy popu pohybuje nielen v ozvenách klasickej éry kapely, ale svoj nový zvuk smerujú k novým oblastiam. Samotný koncept albumu je postavený na fúzii bluesu a elektonickej hudby.

"Na novom albume je dôležitý fakt, že je tak trochu minimalistický," prezradil Fletch magazínu Exclaim! "Budete tam v niektorých skladbách počuť vplyv blues, v iných zasa vplyv techna a elektroniky," - niet pochýb, že inšpiráciu priniesla aj spolupráca Martina Goreho na projekte VCMG s bývalým členom Depeche Mode, Vince Clerkem - "no a v iných skladbách budete počuť všetko spomenuté dohromady."

Trio sa v štúdiu spojilo s producentom Benom Hillierom, inžinierom Fergom Peterkinom a švédskym hudobníkom Christofferom Bergom, známeho skôr v úlohe producenta kapiel Fever Ray a The Knife.

"Robí vlastnú hudbu," prehlási Fletch o Bergovi. "Je to skutočný génius a oveľa mladší od nás, takže medzi nás vniesol závan energie mladosti. Bol skvelý."

Album nahrávaný v Kalifornii a v New Yorku bol nakoniec zmixovaný dlhoročným spolupracovníkom kapely Floodom (Mark Ellis), ktorý si za posledné dve dekády získal medzinárodnú reputáciu vďaka spoluprácam s U2 a Nine Inch Nails.

Fletch dodal, že album "Delta Machine" vznikal v porovnaní s jeho predchodcami omnoho ľahšie. "Myslím, že je omnoho lepší, než predošlý album. Zachytáva omnoho viac energie."

Skutočnosť, že práce na albume pokračovali bez prerušenia, sa podpísala na skutočnosti, že ho dokončili skôr, ako pôvodne plánovali.

"Keď pracujete na albume, tak buď smerovanie objavíte náhodne, alebo vám je smerovanie jasné od samého začiatku," povedal "a pri tomto albume, akonáhle sme začali počúvať Martinove skladby, bolo nám ihneď jasné, ktorým smerom sa vydať. Pri takom albumu "Songs Of Faith And Devotion" sme to smerovanie neustále hľadali a možno sme ho nakoniec ani nenašli."

Album Delta Machine bude vydaný 26.marca 2013 na labeli Columbia Records.

Názory Devotees (4)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa