Andy: DJ-ing je iba moja záľuba

Andy: DJ-ing je iba moja záľuba

Pred príchom do Bukurešti poskytol Andy Fletcher miestnym médiam niekoľko rozhovorov. My vám prinášame interview, ktoré zverejnili stránky metropotam.ro

Najskôr sa chcem opýtať na tvoj vzťah k Rumunsku. Boli ste tu už niekoľkokrát a stále sa vraciaš. Páči sa ti tu?
AF:
Áno a veľmi. Takisto tu mám priateľov, veľmi dobrých priateľov, takže keď sme prídem, vždy ich rád navštívim.

A čo rumunské publikum, takisto sa ti páči?
Jasné, je skvelé.

Prečo si vlastne začal s dj-ingom? To sa ti páči viac klubová scéna, než vystupovanie na štadiónoch s Depeche Mode?
No, ono s Depeche Mode je to všetko o veľkých veciach. Vždy sa okolo nás motá príšerne veľa ľudí. Ako dj som jednoducho sám a vždy je so mnou zopár ľudí, tak traja, štyria, na výpomoc.

A je veľký rozdiel medzi publikom v klube a na štadióne? Máš pocit, že v klube máš k nemu bližšie?
Samozrejme, priestory sú omnoho menšie a tým pádom je publikum fyzicky ku mne bližšie. Celé je to pre mňa ale viac záľuba. S Depeche Mode je to o niečom inom, keďže ako skupina sme nesmierne populárni. No na začiatku kariéry sme hrávali v malých kluboch, takže to publikum bolo presne také isté, ako na mojich vystúpeniach.

Kedy si sa vlastne začal o dj-ing zaujímať?
Asi pred siedmymi rokmi, kedy som sa priatelil s kapelou Client, s nimi som jednoducho rozoberal dj-skú scénu vždy, keď sme mali čo i len trochu voľného času. Ale samozrejme, väčšinu času mi zaberie práca s Depeche Mode. Teraz však mám opäť trochu viac voľného času, takže sa venujem dj-ingu.

Na akú hudbu sa v setoch zameriavaš?
Štýl pre mňa nie je dôležitý, jednoducho mixujem. Trochu house, trochu electra, k tomu zopár rockových kúskov a snáď sa publikum zabaví. Ak cítim, že tomu tak nie je, pridám zopár nových remixov Depeche Mode, ktoré budú súčasťou očakávaného remixového albumu. Myslím, že to publikum poteší.

Máš obľúbeného DJ-a?
Ani nie. Pre mňa je toto celé len záľuba, dokonca sa ani nepovažujem za skvelého dj-a, no myslím si, že v setoch ponúkam vydarenú hudbu.

Povedz nám niečo aj o Depeche Mode. Ako sa Vám darí a na čo sa môžeme v budúcnosti tešiť? Spomenul si nejaký remixový album...
Áno, Martin je teraz v tom projekte (remixový album) veľmi zainteresovaný, dokonca s Vincem Clarkem spolupracujú na albume orientovanom na dance, minimal a techno. No a samozrejme dúfam, že o pár mesiacov sa vráti ku komponovaniu a začnú sa práce na novom albume Depeche Mode.

Vlastníš nahrávací label, mal si reštauráciu, ako sa ti darí v tejto oblasti?
No, label... s nikým aktuálne nespolupracujem. A reštauráciu som už pred pár rokmi predal. No priznám sa, že sa pokúšam otvoriť nové priestory.

Reštauráciu, pub alebo klub?
Reštauráciu a pub v jednom, jednoducho miesto, kde sa bude ponúkať jedlo. Dôležité je, aby to prilákalo ľudí a cítili sa tam dobre.

Kde berieš inšpiráciu pri zostavovaní dj-ského setu?
Snažím sa priblížiť kus "histórie", to, čím boli Depeche Mode inšpirovaní, hudbu, ktorá nás obklopovala. Samozrejme ale hráme množstvo hudobných štýlov a ja sa ju snažím prezentovať ako dj.

Tvoj bežný, typický deň?
Momentálne sa snažím zdokonaliť v dj-ingu, takisto mi to zaberie väčšinu dňa, keď prídem do Bukurešti. Z času na čas však zájdem do pubu a snažim sa relaxovať.

Povedal si však, že dj-ing je tvoja záľuba, takže by to malo byť celé o relaxe, nie?
To áno, no niekedy je to aj trochu frustrujúce. Väčšinou však z toho získavam pozitívnu energiu.

Vráťme sa ešte k Depeche Mode. Tvoje najobľúbenejšie obdobie kapely, prípade najkrajšie spomienky?
Tých spomienok je veľmi veľa, viete, máme obrovské šťastie, aj po 30-tich rokoch fungovania sme stále veľmi populárni. Začali sme veľmi mladí, v podstate sme boli pubertiaci. To ranné obdobie, to bola fantastická skúsenosť. Sledovali sme naše single v rebríčkoch, počúvali ich v rádiu, potom prvé pokusy na americkom trhu, no a k tomu ohromné množstvo spomienok na miesta po celom svete, kde sme hrali, Paríž, New York ... mali sme neuveriteľnú kariéru.

Mohol by si nakoniec nechať nejaký odkaz, či už priamo tvoj alebo od Depeche Mode, pre fanúšikov v Rumunsku?
Ahoj, tu je Andy Fletcher z Depeche Mode. Všetkých fanúšikom v Rumunsku posielam jedno veľké "Hello!" a neviem sa dočkať, kedy dorazím do vašej krajiny.

Vďaka. No a my sa veľmi tešíme na tvoje vystúpenie v Bukurešťi. Vidíme sa!

Názory Devotees (1)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa