Alan o albumoch Depeche Mode - bonus

Vraví sa, že do konca roka treba splatiť všetky dlhy a tak som pre vás pripravil definitívne poslednú časť Alanových komentárov k albumom DM, ktorá tvorí aj akúsi "bodku" za týmto seriálom. Snáď sa k Alanovi a jeho vzťahu k DM ešte niekedy vrátim, ale... kto vie?

Tvoj názor na album "Ultra" nahratý po tvojom odchode zo skupiny?
Počas konferencií a promo turné k albumu "Unsound Methods" mi bolo úplne jasné, že by som verejne nemal nijakým spôsobom komentovať čokoľvek, čo Depeche Mode vyprodukovali po mojom odchode, všetko čo by sa týkalo členov skupiny by z mojej strany vyznelo detinsky. A myslím, že ľudia sú si toho vedomí, pretože čokoľvek na túto tému poviem, bude mylne interpretované a nepochopené.

Po vypočutí "Ultra", nahral by si ty niektoré skladby inak?
Ťažko povedať. Určite by to vyznelo inak, ak by som bol do procesu zapletený, ale ako, to neviem, nepočul som originálne demosnímky.

Čo sa týka tvojej účasti na vydaní kompilácie 'Singles 86>98', bol si požiadaný o konzultáciu, hovoril si s niekým z nahrávacej spoločnosti alebo si bol v kontakte s ostatnými členmi skupiny?
Priamo som s nikým zo skupiny nehovoril, len s nahrávacou spoločnosťou a manažmentom DM.

Čo si myslíš o umeleckom stvárnení a úvode 'Singles 86>98' v porovnaní s "Unsound Methods"? Nežiadam a ani neočakávam žiadnu kritiku, len jednoduchú odpoveď.
Očakával som ako vždy vysoký štandart, ale ako som už povedal predtým, táto umelecká skupina nikdy nebude vnímať veci tak ako Anton, čo pre túto historickú kompiláciu mohlo byť viac než vhodné. Nehovorím, že jeho umelecké stvárnenie by bolo lepšie, ale určitá kontinuita zachovaná byť mohla. Úvod (Intro) predstavujúci určité predošlé symboly (ako napr. ruža) vyznieva trošku komicky, ale niektoré z fotografií vyzerajú skutočne skvele. Osobne preferujem grafiku v červenom poňatí na následnom vydaní re-edície výberu 'Singles 81>85'.

Všimol som si, že si troškou prispel na výber 'Singles 86>98', ale bol si zapletený aj do iných záležitostí okrem dokumentu 'A Short Story'?
No, zmluvne mám právo v plnej miere zasahovať do všetkých vecí týkajúcich sa nahrávok, na ktorých som spolupracoval, čiže môžem rozhodovať o tom, ktorá verzia sa použije, aká bude grafika, koľko kópií sa vydá, všetko ohľadne promo materiálov, marketingových plánov a pod. Niekedy sa to dosť ťažko akceptuje, ak ide o bývalého člena a väčšinou sa predpokladá, že keď som už odišiel, tak sa o to nebudem starať alebo sa týchto práv vzdám. Tak to teda nie.

Vo francúzskom magazíne Keyboards č.124 bol uverejnený rozhovor s tebou, ako aj s otatnými členmi skupiny. Boli ste pri tom všetci v jednej miestnosti alebo išlo o dva rozličné rozhovory spojené do jedného celku?
Bolo to prevzaté z Interview CD, ktoré tvorí súčasť balenia kompilácie 'Singles 86>98'. Rozhovory boli stočené s každým osobitne.


Svojho času si sa zmienil, že aktuálne počúvaš kolekciu 'Singlov'. A to ma zaujalo. Poslala ti skupina pracovnú kópiu na posúdenie alebo si sa dostal už k oficiálnej verzií? Ako to teda bolo a ak ide o tú istú kolekciu, ktorú mám na mysli, čo hovoríš na nové skladby?
Musím povedať, že som radšej prekvapený tvojim úžasom, ako tým, že by som mal mať kópiu kompilácie pred jej vydaním. Snáď by si si nemyslel, že by som nemal ovplyvniť vydanie vecí, z ktorých 75% je aj mojím dielom? Táto nahrávka pre mňa reprezentuje 10 rokov tvrdej driny a ja som konzultoval všetky aspekty jej vydania.

Viem, že nie si v pozícií, kedy by si mal odpovedať na túto otázku, ale nezdá sa ti, že 'Singles' tour pôsobí viac ako "rozlúčkové" turné Depeche Mode?
Kto vie? - ja určite nie.

Názory Devotees (23)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa