Alan o albumoch Depeche Mode - 2.časť

Rok 1983 bol pre Depeche Mode rokom veľkých zmien. Nielenže skupina prišla s novým zvukom, s ktorým okamžite katapultovala medzi skupiny s veľkým rešpektom, ale takisto sa DM rozrástli o nového právoplatného člena - Alana Wildera. A ako si Alan spomína na album Construction Time Again?

Vždy som chcel vedieť, prečo z albumu 'Contruction Time Again' vyšli iba dva single. Bolo to pre pocit, že žiadna z ostatných skladieb nebola vhodná pre singel alebo preto, že bol na vydanie nachystaný nový materiál ('Some Great Reward')?
Nie som si istý. Myslím, že sme sa pohrávali s myšlienkou vydať 'And Then', prípadne ešte prichádzali do úvahy ďalšie dve skladby, ale z nejakého dôvodu jednoducho tretí singel nevyšiel.

Rád by som sa čosi dozvedel o kovovo tlmených bicích v 'Everything Count´s'. Ide o sampel alebo analógový zvuk?
Je to sampel premixovaný spolu s originálom cez Emulator. Nespomínam si, odkiaľ sme čerpali zdrojový zvuk - možno pochádza zo zbierky zvukov, ktoré sme zachytili na 'výletoch' po staveniskách v Shoreditch, vo východnom Londýne.

Keď ťa chalani prijali za právoplatného člena kapely, a plne si sa zapojil do nahrávania 'Construction Time Again', nebol si tak trochu v rozpakoch, že si súčasťou 'vynikajúcej' kapely? Mohol si prispieť na album tak, ako sa ti len páči, alebo len v medziach, aké sú povelené 'novému' členovi?
S týmto som problém nemal - ostatným na tom skoro nezáležalo. Jediný, kto sa o všetko staral, mal v štúdiu všetko pod kontrolou, všetko časovo organizoval, bol Daniel Miller.

Stále si ponechávaš práva na tvoje 'príspevky' v DM (napr. 'In Your Room', 'Two Minute Warning')?
Ako skladateľ si na tieto skladby samozrejme práva uchovávam. Takisto dostávam honoráre z predaja všetkých nahrávok kapely, na ktorých som spolupracoval.

Veľmi sa mi páčia skladby 'Two Minute Warning' a 'The Landscape Is Chanching'. Pamätáš si na nálady, v akých si tie skladby písal?
To fakt nie. Ale k napísaniu 'The Landscape' ma inšpiroval dokument o kyslých dažďoch, ktorý som videl v telke.

Niekde si sa zmienil, že tvoj hlas môžeme počuť v 'Everything Count´s', takže ten refrén spievaš sám alebo sú v ňom aj Martinove vokály?
Spievame to obaja - spievam 'harmóniu'.

Prečo bolo vydaných tak veľa rôznych verzií 'Love In Itself'? Koho bol nápad nahrať ju v swingovom tempe? Nemáš pocit, že to bol vcelku slabý singel?
Rozhodne to nebol náš 'najsilneší' singel. Ani si nepamätám, ako sme k tej swingovej verzií prišli - pravdepodobne sme znížili tempo originálnej verzie na 8.

Skladba 'Two Minute Warning' vyvolala vášnivú diskusiu medzi mnou a mojími priateľmi. Môžeš mi vysvetliť, o čom tá celá skladba pojdenáva?
Je to o horúčkovitom nukleárnom zbrojení v 80-tych rokoch.

Ktorá je tvoja najobľúbenejšia skladba z 'CTA'?
'Shame' a 'And Then'

Páči sa ti 'Told You So'?
Nepatrí medzi moje obľúbené.

Názory Devotees (2)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa