Ako londýnske autobusy ...

Ako londýnske autobusy ...

Dve stretnutia s Alanom Wilderom po koncerte Depeche Mode vo veľmi krátkom časovom úseku. Prvé v zákulisí londýnskej Royal Albert Hall, to druhé v zákulisí O2 Arény.

pozn. Preklad je výsledkom odposluchu z videa plného rušivých momentov a veľmi často nezrozumiteľných vyjadrení. Za nepresnosti sa ospravedlňujem.


Royal Albert Hall, 17.02.2010

Alan: Čo dodať, pre nás tak trochu historický moment, pretože na pódiu som s Depeche Mode nestál od roku 1994, teda od konca turné k "Songs Of Faith And Devotion"... takmer 16 rokov. A je to milé na chvíľu sa vrátiť...


O2 Aréna, 20.02.2010

Ako si sa vlastne dostal k vystúpeniu v Royal Albert Hall?
Alan:
No, mal som telefonát od Davida, vlastne som dostal sms, kde bolo uvedené niečo ako "nechcel by si sa k nám pri tejto príležitosti pridať?", čím myslel večer pre TCT. Moja reakcia bola asi taká, že takéto čosi som skôr čakal od celej kapely, nie iba od Davida. Tak som sa ho na to spýtal a on povedal, že s tým všetci jednoznačne súhlasia. To som už dvakrát nad odpoveďou "áno" nepremýšľal, pretože mi bolo jasné, že to bude skvelé z viacerých dôvodov, samozrejme hlavne preto, že to bolo pre dobrú vec, ale aj preto, že som už dávno uvažoval nad tým, že sme sa už dávnejšie mali spolu stretnúť, niečo urobiť pre fanúšikov.

Váhali ste nad výberom skladby alebo bola "Somebody" jednoznačná voľba?
Alan:
Myslím, že ten návrh mal svoj zmysel, pretože je to jedna z tých, ktoré dobre poznáme a viete, zasa nebol dostatok času na skúšanie, možno bolo šťastím, že sú na turné... k tomu sa najskôr muselo všetko vybavenie presunúť do Royal Albert Hall, potom tam bol sláčikový orchester, s ktorým museli naskúšať ďalšie skladby, takže sme mali skutočne krátky čas pre zvukovú skúšku. Čiže, tá skladba mala skutočne svoj zmysel. A našťastie(!) je to všetko ešte stále v týchto prstoch, je to tam stále hlboko zakorenené.

Ako si reagoval na reakcie publika?
Alan:
Bolo to čosi výnimočné, o tom niet pochýb. Veľmi vrúcne, emotívne... ja sám som vtedy zažíval výnimočne skvelý deň, viete, pre mňa to nebola len tá chvíľa vystúpenia... to bolo opätovné stretnutie s Martinom , Fletchom a Davidom, viedli sme skvelé rozhovory, mohol som zistiť, ako a kam sa posunuli, s Martinom a Fletchom som sa nevidel už pekne dlho, takže to stretnutie bolo veľmi zaujímavé, takisto sme rozobrali aktuálne veci, ktoré sa vyvíjajú vcelku dobre, ľudia na ne reagujú veľmi príjemne, čoho dôkazom sú ich nádherné odkazy.

Dnes si si v O2 Aréne koncert Depeche Mode len pozrel. Aké to je z tej druhej strany?
Alan:
V Royal Albet Hall som nemal možnosť si náležite koncert vychutnať, vieš, musel som byť v strehu a bol som rušený mnohými vecami, ktoré súviseli so samotným večerom. Dnes som sem prišiel iba preto, aby som si koncert riadne vychutnal, takže dnes som mal teda príležitosť spoznať, aké to je vidieť Depeche Mode očami fanúšika... a bola to veľmi zaujímavá, ako aj radostná skúsenosť. Vnímal som každú skladbu, väčšinu z nich veľmi dobre poznám, dnes som počul ich aktuálne verzie, vy si pamätáte zasa tie, ktoré sme hrávali kedysi, mohol som to porovnať... vieš, na každú skladbu som sa teda pozeral inak. Ale inak som si to skutočne užil, kapele to naozaj išlo skvele, vyzerali, že si to naozaj užívali. No a samozrejme bolo skvelé aj publikum.

Niečo, čo by si chcel fanúšikom odkázať?
Alan:
Vďaka za všetky odkazy, ktoré som odo dňa v RAH dostal, ktoré boli jednoducho úžasné, veľmi milé. Ľudia boli veľmi dojatí, pohnutí tým, čo sa udialo, nikdy ešte nezažili stretnutie v takomto štýle... je to vážne skvelé. Ďakujem.

zdroj: Alan v RAH, Alan v O2 Aréne

Názory Devotees (14)

Čítať a pridávať komentáre môžu iba zaregistrovaní a prihlásení depešáci.

  Vytvorte si účet   Prihláste sa