Diskusné fórum

   
Pozdrav od IFPI
Pridané: 20. október 2008 o 04:54 PM
Administrátor
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  1777
Registrovaný  2002-09-05

Dnes mi uviazol v mailboxe e-mail v ktorom tkvie podstata mojho nekompromisneho postupu co sa tyka uverejnovania akehokolvek ofcialneho obsahu coby uz len linkami na ine servre. Prijemne citanie wink

***************

Medzinarodna federacia fonografickeho priemyslu SNS IFPI je organizacia s medzinarodnym prvkom /IFPI/, ktora na uzemi SR zastupuje prava domacich a zahranicnych vyrobcov hudobnych zvukovych a hudobnych zvukovo-obrazovych zaznamov /vydavatelov/.

V ramci oznamovacej cinnosti a ziadosti EMI Londyn, bolo zistene, ze prostrednictvom Vašej www stranky /www.depechemode.sk/ spristupnujete sirokej verejnosti hudobne zvukove zaznamy spadajuce pod autorsko-pravnu ochranu. Tymto vlastne inemu spristupnujete dielo vo forme rozmnozenin a umoznujete sirenie rozmnozenin predmetnych zaznamov.
V danom pripade sa jedna o este nevydane diela skupiny Depeche Mode - http://www.depechemode.sk/prilohy/audio/depeche-mode-wrong-peace-ukazky.mp3

V tomto pripade sa sice jedna len o ukazky, casti chranenych hudobnych diel, avsak vzhladom k tomu, ze opravneny drzitel autorskych prav EMI/MUTE k tymto dielam nedal suhlas k ich uzitiu, vyzyvame Vas tymto k ich odstraneniu - zamedzte dalsiemu porusovaniu platnej pravnej upravy na webe, ktory je vo Vasej sprave !

K cinnosti, ktoru vykonavate je potrebny suhlas jednotlivych vyrobcov ponukanych /spristupnenych/ zvukovych a zvukovo-obrazovych zaznamov a to v zmysle Autorskeho zakona.

Predmetom prav vyrobcov zvukovych zaznamov   su   sluchom   pocutelne zvukove zaznamy vykonov vykonnych umelcov alebo inych zvukov bez ohladu na to akym sposobom alebo na akom nosici su tieto vykony alebo zvuky zaznamenane.

Vyrobca zvukoveho zaznamu ma pravo pouzit svoj zvukovy zaznam, udelovat suhlas na vyhotovenie rozmnozeniny zvukoveho zaznamu,  verejne rozsirovanie originalu zvukoveho zaznamu alebo jeho rozmnozeniny predajom alebo inou formou prevodu vlastnickeho prava, verejne rozsirovanie originalu zvukoveho zaznamu alebo jeho rozmnozeniny najmom alebo vypozicanim,vysielanie zvukoveho zaznamu, spristupnovanie zvukoveho zaznamu verejnosti.

Obdobne prava vyrobcov platia aj v suvislosti so zvukovo-obrazovym zaznamom.

Podla § 24 Autorskeho zakona c.618/2003 Z.z.:
si   fyzicka osoba moze vyhotovit   rozmnozeninu zverejneneho   diela BEZ SUHLASU   opravnenych drzitelov autorskych prav len pre svoju osobnu potrebu a na ucel, ktory nie je priamo ani nepriamo obchodny. Tzn., ze takuto kopiu pre osobnu potrebu nesmie dalej verejne sirit a spristupnovat verejnosti /a nie je podstatne ci je to za odplatu alebo bezodplatne/.

Kopiu si moze vyrobit len ta osoba , ktorej ma rozmnozenina sluzit, musi si ju vyrobit sama a moze si vyrobit len jednu kopiu z titulu. Zakonodarca jednotnym cislom slova rozmnozenina, jednoznacne urcuje, ze sa moze jednat len o jednu osobne zhotovenu rozmnozeninu-kopiu.

Z uvedenych dovodov Vas ziadame pokial mozno o okamzite riesenie vzniknutej situacie s tym ,  ze do 24 hod.  ODSTRANITE predmetne skladby z Vasej stranky a ZAMEDZITE dalsi pristup k nim, teda UKONCITE CINNOST   spojenú  s verejnym spristupnovanim chranenych hudobnych diel, KTORU VYKONAVATE mozno aj neumyselne prostrednictvom internetu a Vasej web stranky. V tejto suvislosti ocakavame, ze nas o vykonanych opatreniach budete co najskor informovat /postaci jedna veta zaslana na nas doleuvedeny e-mail…/

 
 
Pridané: 20. október 2008 o 06:11 PM   [ # 1 ]
Ghost
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  765
Registrovaný  2003-02-18

Gabo tvoj postup co sa tyka uverejnovania linkov na oficos matros je jasny, samozrejmy a pochopitelny. Len mi je divne ze sa to vztahuje aj na bootleg. 2 ukazky skladieb nahrane kamerou ci telefonom a hned taky to mail? Takze potom akekolvek live bootlegy budu spadat pod obdobne sankcie? Ved ani na nahravanie live bootlegov nikdy nedala skupina ziaden suhlas. Tuto temu sme tu uz kedysi rozoberali…

 Signatúra 

Ak ľudia očakávajú, že Boh bude namiesto nich samých plánovať ich život a chrániť ich, strácajú motiváciu usmerňovať a riadiť svoj vlastný život.

 
 
Pridané: 20. október 2008 o 07:05 PM   [ # 2 ]
Administrátor
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  1777
Registrovaný  2002-09-05

@Jarik: Vlastne na tom nezalezi ci bootleg, ci hento alebo toto. Zlodej je ten koho chytia, nie ten, co kradne. To co robim na webe je prevencia aby som nemusel riesit resty navstevnikov a brat ich na svoje triko kedze som za dm.sk zodpovedny. Vec sa ma tak, ze pojdu po tom, kto roi nieco zle a ukazu na neho prstom. EMI hladala na nete a nasli ukazky na dm.sk. Kontaktovali IFPI a cez slovensku pobocku ma vyzvali na ostranenie, ze porusuju ich prava (EMI sa prihlasila ako vlastnik tych zaznamov). No a nech sa skusi niekto hadat, ze su tie ukazky jeho smile

To iste sa ludom moze stat za bootlegy. Nic sa nedeje iba do bodu, ked sa prihlasi majitel. YouTube prave koli tomu cely mnohym zalobam a ma neskutocne problemy ktore sa verejne neprepieraju v takomrozsahu. Velke TV spolocnosti ich ziadaju o neskutocne sumy za to, ze ludia tam davaju videa z ich vysielania a produkcie.

Takze este raz pre bootlegarov. Je to legalne, dokym sa neprihlasi majitel a neurobi patricne kroky. Takze da sa povedat, ze bootleg je autorom tolerovany a neciti, ze mu to ublizuje.

 
 
Pridané: 21. október 2008 o 08:35 AM   [ # 3 ]
Ghost
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  598
Registrovaný  2004-10-14

Ach jo, kvůli 30 vteřinám v takové mizerné kvalitě. To přece EMI nemůže nijak ublížit, naopak je to skvělá reklama.

 
 
Pridané: 21. október 2008 o 11:45 AM   [ # 4 ]
Administrátor
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  1777
Registrovaný  2002-09-05

@Beladona: oni su majitelia a mozu si s tym robit co len chcu. A naopak, ini si s tym robit co len chcu nemozu.

Ukazky z youtube nechali odstranit uz na druhy den po konferencii.

[ Príspevok bol upravovaný: 21 október 2008 11:48 AM vykonal Gabriel ]
 
 
Pridané: 21. október 2008 o 12:42 PM   [ # 5 ]
Ghost
Ikona užívateľa
HodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosťHodnosť
Počet príspevkov:  924
Registrovaný  2005-08-09

to Beladona: EMI, které tiskovku uspořádalo, neočekávalo, že žijeme ve 21.století, kdy každý nosí v kapse nahrávací zařízení smile

 
 
   
 
‹‹ Prieskum      depechemode.sk @ iPhone ››